Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Almens tres mòrts a causa de las tempèstas violentas en Lengadòc e Auvèrnhe

De pluèjas diluvianas an negat d’estradas, de carrièras e d’ostals

| https://twitter.com/fdebru
Las tempèstas violentas que las patiguèron Lengadòc e Auvèrnhe, aqueste dimenge, an tuat tres personas: doas emportadas dins lor veitura per las inondacions a Montpelhièr; e mai un campaire en Cantal escrachat per sa caravana que foguèt reversada pel vent.
 
Al començament del tantòst, a Montpelhièr, lo riu de Les sortiguèt de sa maire 40 minutas après que comencèsse de plòure. S’evacuèt lo cinèma Gaumont Multiplèxe Odysseum perque comencèt de s’inondar e s’aturèt los tramvais. Fòrça carrièras foguèron envasidas per las aigas e la comuna abilitèt de luòcs per aculhir de personas en dificultat. Atanben se talhèt l’autoestrada A75 sus un vintenat de quilomètres.
 
Podètz seguir l’actualitat metereologica sus La Chaine Météo.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
2.

Hi som estat a Montpelhier e és força curiosa sa geografia . Un flum o torrent que quan plou molt es desborda, e com que passa per la vila, hi ha inundacions. Caldrà finalment lo desviar e far lo passar per defora de la ciutat. Palma es desvià lo recorregut de Sa Riera que es un torrent, perquè fa dos segles hi haguet unas inundacions amb centenars de morts. E ara ja pot ploure tot lo que vulga que s'inunda pas Ciutat.

  • 0
  • 0
Pirolet
1.

A Montpelhièr pòdon crompar de pirògas o de padèls. Amb lo macarèl de macadam del Millenari e demai, sabi pas ont pòt passar l'aiga!

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article