Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo Pòble enebit, un documentari quebequés que descriu lo procès d’independéncia de Catalonha

Dirigida per Alexandre Chartrand, la produccion foguèt ja testimòni del procès participatiu d’arunan e ara cèrca de fonzes per enregistrar l’eleccion del 27 de setembre que ven

Lo Pòble enebit (le Peuple interdit) es un documentari quebequés que fa un retrach del procès d’independéncia de Catalonha. Partís de la volontat del pòble catalan de far un referendum e mòstra los eveniments d’arunan fins a arribar al procès participatiu del 9 de novembre de 2014.
 
La còla, dirigida pel realizaire quebequés Alexandre Chartrand, vòl contunhar lo documentari e anar en Catalonha per èsser testimòni de las eleccions del 27 de setembre que ven. Es pr’amor d’aquò que demanda de finançament mejançant la plataforma Indiegogo. Las bilhetas d’avion e lo lotjament son ja assegurats gràcias al sosten d’activistas catalans, mas lor manca cinc mila èuros.
 
Podètz veire çai jos un resumit de la primièra partida del documentari, qu’es ja enregistrada e que descriu los eveniments d’arunan.
 
 

LE PEUPLE INTERDIT - APERÇU from Alexandre Chartrand on Vimeo.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
5.

#3 Desencusa-me! Voliî far d'ironia mas ai fach fogassa. En realitat soi escadalitzat que de mond -en França, precisi- que parlan de francofonia jostitolan gaireben sistematicament los qu'an pas l'accent ponchut de la Comédie Française: sian quebequeses, africans o quitament lo païsan del Lauragués! Per ieu, lo Qébec es exemplar sus fòrça causas e culturalament trapi que l'exagòn, quand vos ignòra pas, vos vei amb tròp de condescendéncia.

  • 0
  • 0
Bastian
4.

#2 En occitan corrècte podèm dire: lo pòble enebit = lo pòble interdich = lo pòble proïbit...

  • 1
  • 0
Mark Quebec
3.

Pirolet, soi quebecois e te desi que per un occitan es intolerant a de pas crèire.

  • 0
  • 0
Emmanuèl Isopet
2.

Coma lo canonge de la misericòrdia a tornat a l'òrdre del jorn la critica linguistica dels articles, ne profiti per dire que dins aqueste article m'auriá pas embestiat de trobar "Lo pòble interdich " (o interdit). Me sembla (mas m'o diràn s'es pas vertat) qu'interdire/interdíser es mai espandit qu'enebir e que dins l'encastre d'un occitan larg/referencial/central/comun (...) seriá mai legitime. En mai auriá l'interès dins aqueste cas de pas far creire qu'enebir es una causida per s'alunhar del francés. Mas o sabètz, soi d'una marrida fe...!

  • 0
  • 0
Pirolet
1.

Per veire se lo passaràn sus las televisions francesas. A! es vertat! lo francés del "Canadà" lo cal jostitolar. Fa qu'es pas deman que lo veirem.

  • 6
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article