Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Bretanha: solidaritat amb los elegits catalans enseguits per la justícia espanhòla

Uèi es lo jorn que lo president Artur Mas es entendut pel jutge

Los acamps de protèsta contra la persecucion en justícia del president de Catalonha Artur Mas e las conselhièras Joana Ortega e Irene Rigau, per aver menat lo movement participatiu del 9 de novembre de 2014, se limitan pas solament a Catalonha e Aran. En Bretanha vòlon tanben manifestar lor solidaritat e denonciar “l’acte antidemocratic de l’estat espanhòl que refusa l’expression e lo resultat d’un vòte popular”, segon l’associacion Yes Breizh e lo collectiu Breizh-Catalonha.
 
Uèi es lo jorn que lo president Mas es entendut pel jutge, e uèi es justament lo jorn que los catalans se remembran del 75n anniversari de l’execucion del president de la Generalitat de Catalonha, Lluís Companys, qu’èra precisament exiliat en Bretanha e que d’ailà foguèt deportat per la Gestapo.
 
Un dels acamps de protèsta de Bretanha se debanèt a Ar Baol, davant lo numèro 5 de la Carrièra Ploermel, l’ostal ont demorava Companys abans d’èsser deportat. E mai, uèi a 19h, i a un autre acamp convocat davant la Cort de Justícia de Nantas.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernèst Guevara Jr. L'Avana
6.

#5 Mièlhs t'agrada d'anar sosténer lo Rajoy ? Cap problèma…

  • 1
  • 0
pjm
5.

#3 quiòc, avetz rason. los occitans am lo temps de'ns aucupar de çò que's passa en çò deus vesins.

e puish, vist l'eficacitat deu nòste movement culturau e politic, pensi que seràm d'una brava ajuda ende'us catalans.

n'atz pas paur au ridicule, totun...

  • 0
  • 2
ilergeta Lhėida (Catalonha).
4.

Moltes gràcies pel vostre suport.

Ni un pas enrere.

  • 4
  • 0
Ernèst Guevara Jr. L'Avana
3.

#2 E ben a ieu, Terèsa, m'avergonhís de trobar pas en Occitania l'equivalent de çò que vesèm aquí en Bretanha, ni mai d'o trobar pas pertot en Euròpa, dins cada nacion o estat-nacion se pretendent "democratic"… Perqué fariam pas quicòm aital a la manifestacion de Montpelhièr qu'arribarà lèu ? Benlèu es ja previst. La solidaritat amb Catalonha, per Occitania, es mai qu'un dever civic : es un dever de familha !

  • 12
  • 0
teresa torrens Manresa
2.

M'emociona veure com amics Bretagne són solidaris amb meu país Catalunya. Hi tenim bons amics aqui a Bretagne. A Morbhian I a la Fôret Fouesnant. La vostra bandera és també a casa nostra, al meu cotxe I on la puc lluir amb orgull

  • 12
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article