Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’amazigh serà lenga oficiala en Argeria

L’avantprojècte de la nòva constitucion del país prevei tanplan una acadèmia argeriana de la lenga berbèra

L’amazigh es ensenhat dins d’escòlas de Marròc
L’amazigh es ensenhat dins d’escòlas de Marròc | Lhossine
La lenga berbèra, nomenada tanben amazigh, es reconeguda coma una lenga oficiala en Argeria dins l’avantprojècte de la nòva constitucion que se presentèt dimars passat als mèdias, çò rapòrta Algérie Focus.
 
En mai d’aquò, es previst de crear “una acadèmia argeriana de la lenga amazigh plaçada al costat del president de la republica”, segon aquel projècte de constitucion. L’article 3 bis, e mai, precisa que “l’acadèmia, que se basa suls trabalhs dels expèrts, es encargada de reünir las condicions de promocion de l’amazigh en vista de concretizar, a tèrme, son estatut de lenga oficiala. Las modalitats d’aplicacion d’aqueste article son fixadas per una lei organica”.
 
Aquel avantprojècte de lei serà lèu somés al parlament argerian per que siá adoptat.








Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma
2.

Sabia per una amiga d'Alger qu' havien posat tv en berber. Ara sabi que ja es lenga oficiala, som plan content de la nova. Visca Algeria!

  • 0
  • 0
"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
1.

Fel.licitats Berebers, ara més cal que s'us reconegui, i que perquè no...Una independéncia?
"El Tàrrega".

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article