Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

“L’Eurocopa de las minoritats” se prepara en Sud-Tiròl

30 seleccions, dont l’occitana, se disputaràn en junh lo títol de campions europèus. Lo campionat s’engrandís amb una competicion femenina pel primièr còp

La seleccion occitana de fotbòl a l'Europeada 2012
La seleccion occitana de fotbòl a l'Europeada 2012 | AOF
30 esquipas representant de minoritats nacionalas e de nacions sens estat disputaràn en junh que ven la tresena edicion de l’Europeada, un campionat de fotbòl que coïncidís amb la celebracion de l’Eurocopa dels estats. Lo campionat pren una vida nòva e se combina amb de celebracions culturalas.
 
L’Europeada es organizada per la FUEN, e la majoritat de sos participants son centreuropèus. Aital, i participaràn las seleccions de Sud-Tiròl, dels romanches del canton soís dels Grisons, de Lusàcia, de la Nauta Silèsia e de divèrsas minoritats balcanicas.
 
Per la rèsta d’Euròpa, se destaca la participacion de las seleccions d’Occitània, de l’Illa de Man, dels tatars de Crimèa e d’una seleccion de totas las minoritats d’Estònia.
 
I aurà per lo primièr còp una competicion femenina (sièis esquipas) al costat de la tradicionala masculina (24 esquipas). “Sèm bravament contents d’aver obtengut non solament un torneg d’òmes, mas tanben de femnas”, çò a dich Susann Schenk, secretària generala de la FUEN.
 
 
Dominacion sud-tirolesa
 
Dins las doas edicions anterioras (2008 e 2012), la seleccion de Sud-Tiròl es estada proclamada campiona. Dins la primièra escasença en vencent la seleccion dels croats de Serbia, e dins la segonda en vencent los gitanos d’Ongria.
 
En 2012 Occitània arribèt als quarts de finala. Après tres victòrias consecutivas, perdèt 3-0 contra Sud-Tiròl dins una partida “malaisida”.
 
 
 

Aquesta nòva es adaptada de Nationalia, amb qui Jornalet a un acòrdi de cooperacion
 
 

De legir:
— Fotbòl: avénguer prometedor per Occitània
— Entrevista de Nicolas Desachy, president de l’Associacion Occitana de Fotbòl (AÒF)
— Entrevista de Deidièr Amiel, entraïnaire seleccionaire de la seleccion occitana de fotbòl
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
3.

Minories, però suposo que a les seves terres majories, el got mig vuit o mig ple.
Sort i Visca la Terra...Lliure!
"El Tàrrega".

  • 1
  • 0
Eric 971 Sentann
2.

Non soi fotbolaire mas bona sòrt a tots los participants !

  • 3
  • 0
Pirolet
1.

Dins las esquipas femeninas, i a las fotbolairas occitanas? De tot biais, òsca per l'Europeada.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article