Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De susmautas a Calais a causa del deslotjament del camp de refugiats

Segon las organizacions umanitàrias, se menèt a bon tèrme una demolicion violenta de las tendas e las barracas

La polícia francesa comencèt diluns d’expulsar de personas del camp de migrants e de refugiats de Calais, conegut coma “la Jungla”. Los policièrs intervenguèron amb duretat contra lo mond qu’ensajavan d’empedir lo deslotjament. Segon las organizacions umanitàrias qu’èran sus plaça, en seguida se menèt a bon tèrme una demolicion violenta de las tendas e las barracas e sul pic espetèron de susmautas. Al ser, de grops de refugiats ensagèron d’assautar qualques unes des camions que fan la rota del tunèl, vèrs lo Reialme Unit.
 
Lo tribunal administratiu de Lilla aviá autorizat dijòus passat lo desmantelament del camp en refusant lo recors presentat per divèrsas associacions prò-dreches umans. La mesura es estada impulsada pel govèrn francés amb l’argument que las condicions del campament èran insalubras e perilhosas. Aquesta setmana, qualques organizacions d’ajuda umanitàrias an ensajat d’empedir lo deslotjament mejançant de protèstas e d’accions.
 
Lo govèrn cèrca de transportar entre 800 e 1000 migrants vèrs de centres d’albergament dins divèrsas vilas de l’estat francés. Mas, segon las associacions, “es una violacion dels dreches fondamentals dels migrants”. Los activistas asseguran que “las solucions prepausadas son absoludament pas adaptadas a lors besonhs” e reclaman que los refugiats pòscan “demorar aicí fins que se tròbe d’autras solucions”.





Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Peter Nollet Brussèlas
3.

#2 Aurosament per vos lo ridicul tua pas. Qualqu'un que dintra dins un país de biais illegal es illegal. Vòstre eslogan i cambiarà pas res. E vòstra segonda frasa es un bon exemple de la polícia de la pensada unica que vòl far calar tots los qu'engolisson pas vòstres necitges.

  • 2
  • 25
Ivan Madrid
2.

#1 cap d'èster uman ei illegal. Mès es xenofòbs coma vos ac aurien d'èster

  • 10
  • 2
Peter Nollet Brussèlas
1.

Encara un exemple de la novlenga per amagar la realitat. Un refugiat fugís la persecucion. Alara, quala persecucion riscan aquel monde en França que los fòrça d'anar en Anglatèrra ? Es una perversitat d'apelar lo camp de Calais un camp de refugiats. Per arribar a Calais, los "abitants" an traversat un fum de paises segurs. S'interessan pas a un estatut de refugiat e la majoritat (sonque 10% son originaris de Siria) entrarián en mai pas en linha de compte per l'obténer !!! La novlenga emplegada aicí servís evidentament a despertar la pietat dels Europencs ninòis. Aital, d'immigrants illegals que contòrnan nòstras leis e nòstre sistèma d'asil venon de victimas de guèrra qu'an besonh urgentament de nòstra ajuda e nòstres sòus.

  • 2
  • 26

Escriu un comentari sus aqueste article