Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Iraq: un vidèo en dirècte revèla la barbariá de la sèria d’atemptats de l’Estat Islamic

Demest los mai de 40 mòrts i a lo primièr cònsol de la vila e un general de l’armada shiita Multitud Populara que lucha contra Estat Islamic

Iraq es un dels païses que mai patisson los atemptats terroristas de l'Estat Islamic. Dissabte n’i aguèt un a Alexàndria, a aperaquí 50 Km al sud de Bagdad, que i moriguèron almens 41 personas. De tals masèls son tròp frequents en aquel país e la majoritat passan inapercebuts dins los mèdias. Pasmens, aquesta vegada se'n parla a causa d’un vidèo esglasiant qu’a tresvirats los rets socials.
 
L’atemptat, revendicat per l'Estat Islamic, lo causèt una kamikaze que faguèt espetar sa cintura d’explosius dins la molonada pendent una ceremònia de remesa de prèmis.
 
Demest los mòrts i a lo primièr cònsol de la vila e un general de l’armada shiita Multitud Populara que lucha contra Estat Islamic.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma de Mallorca
2.

Segons un diari nord-american, me sembla que es diu Los Angeles Journal, o qualque causa atal, la cia subvenciona a uns contras e lo pentagona a uns altres, qu'es fan la guerra entre eles.

  • 1
  • 0
Donat lo grammatician
1.

delenda est djihado...

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article