Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautLauragués

Castèlnòu d’Arri aculhirà un ambiciós festenal occitanocatalan

Nomenat “Forum Euroregional Patrimòni e Creacion”, l’eveniment tòca l’euroregion occitanocatalana e met en valor la creacion culturala contemporanèa e l’identitat

Un nòu eveniment cultural veirà la lutz aqueste estiu en Occitània. Se ditz “Forum Euroregional Patrimòni e Creacion”, se tendrà a Castèlnòu d’Arri (Lauragués) del 1r al 3 de julhet, e es portat pel CIRDÒC, per la Fira Mediterrània (Fièra Mediterranèa) de Manresa de Catalonha e Sa Xerxa (Lo Ret) de las illas Balearas.
 
Dins lo preprograma que publicam çai jonch, se pòt remarcar que lo festenal cultural, que tòca l’euroregion occitanocatalana nomenada Pirenèus-Mediterranèa, met en valor la creacion musicala contemporanèa, l’identitat, la creacion audiovisuala, lo patrimòni cultural immaterial, e quitament i a una unitat que se ditz “Patrimòni e creacion culinària”. En mai d’aquò, lo Forum prepausarà de talhièrs e de rencontres professionals, de pichòts concèrts tipe “showcase” amb de descobèrtas, de deambulacions, un vilatge occitan, de presentacion d’activitats, d’amassadas...
 
Mai d’informacions

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
4.

Un acte conjunt occitano-catalan sempre es bon per acostar los pobles que s'estimen per natural .

  • 5
  • 0
D
3.

#1 e manca una fèsta euro regionala PACA- Piemont- Liguria alora??

  • 3
  • 0
Pirolet
2.

Òsca!
Amb la que se prepara pel nom de la region, una cagada, solide, cal botar endavant las nòstras culturas.

  • 1
  • 0
Jean-Charles Valadier Tolosa
1.

Aqueste fòrum nòu es una oportunitat per donar un vertadiér vam occitanocatalan a l’euroregion Pirenèus-Mediterranèa. Encara una mala noticia per lo govern jacobin. Demòra de ne e far un festenal popular. Castelnòu d’Ari me pareis una bona causida.

  • 16
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article