Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Sostenètz l’esquipa occitana de fotbòl a l’Europeada 2016

La nòstra seleccion nacionala cèrca de sostens per menar las colors d’Occitània al torneg europèu de las nacions minorizadas

| Seleccion Occitana de Fotbòl
L’Associacion Occitana de Fotbòl (AÒF) a lançat una campanha de micromecenatge per partipar a l’Europeada 2016. Aquel torneg qu’amassa las minoritats d’Euròpa se ten cada quatre ans e ongan se debanarà del 18 al 25 de junh en Sud-Tiròl, en amassant un trentenat de pòbles e nacions minorizadas.
 
I vòlon menar las colors d’Occitània en i presentant, per lo primièr còp, una esquipa femenina e una de masculina. Las recompensas als que faràn de dons, ongan, van d’un mercejament amb una bandiereta de l’esquipa fins als malhòts oficials, al pòlo e a d’autres esquipaments. Clicatz aicí per far un don.
 
 
De bons resultats per Occitània
 
Dins las doas edicions anterioras de l’Europeada, en 2008 e 2012, la seleccion de Sud-Tiròl foguèt proclamada campiona: dins la primièra escasença en vencent la seleccion dels croats de Serbia, e dins la segonda en vencent los gitanos d’Ongria.
 
En 2012, Occitània arribèt als quarts de finala. Après tres victòrias consecutivas, perdèt 3-0 contra Sud-Tiròl dins una partida “malaisida”.
 
 


Anatz sul sit de Fosburit per far un don
 

De legir:
— Fotbòl: avénguer prometedor per Occitània
— Entrevista de Nicolas Desachy, president de l’Associacion Occitana de Fotbòl (AÒF)
— Entrevista de Deidièr Amiel, entraïnaire seleccionaire de la seleccion occitana de fotbòl



Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma de mallorca
2.

Cresi qu' Occitania es terra de bons esportistas, me'n recordi de lo ciclista Polidor lo sempre segon del Tour, perquè havia de guanyar Anquetile que representava la raça pura del Nord. Los jugaires de petanca, los melhors de mond. Los tornejos de Seta amb sas barcas dins lo canal. E tantes altres esportistas occitans que juntament amb los catalans son coma lo Barça, campions mundials.

  • 0
  • 0
Pirolet
1.

Ieu ja l'ai mandat lo sosten.

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article