Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Nuèch de Pè Tolosa: “Operacion Champanha” en çò de la FNAC

Aquela accion “pacifista mas ofensiva” voliá denonciar la precarietat e los possibles licenciaments

| Y'a pas d'arrangement
Dissabte passat a Tolosa, Nuèit de Pè, l’Associacion Dreit al Lotjament, la Coordinacion dels Intermitents e Precaris a los liceans e estudiants, recampats dins lo collectiu nomenat I a pas d’arrenjament, organizèron la dita “Operacion Champanha”. Aquela accion, “pacifista mas ofensiva” amassa los protestaires ben abilhats amb de vin de Champanha e de copas per lo beure, “en daissant planar lo mistèri sus la natura de l’accion”, çò especifica lo collectiu sus sa pagina Facebook.
 
Aquela accion foguèt la quatrena, après l’ocupacion de la banca BNP PARIBAS lo 20 d’abril, l’ocupacion del McDonald’s lo 3 de mai e l’ocupacion de “la Maison de la citoyenneté” (Ostal del ciutadanatge) lo 12 de mai. 
 
Aqueste còp, se debanèt a la FNAC de Joan Jaurès; coma per las accions precedentas, lo luòc d’ocupacion foguèt conegut al darrièr moment e i aguèt 3 endreits de recampament, Joan Jaurés, François Verdier e Sant Miquèl, per que las fòrças de l’ordre foguèsson repartidas sus 3 luòcs.
 
Denoncièron la precarietat e los possibles licenciaments dins l’encastre de la crompa de Darty per la FNAC. L’accion se debanèt pacificament mas la direccion de la FNAC empediguèt los emplegats de discutir amb los protestaires. 
 
Dijòus que ven es prevista l’”Operacion Palma d’Aur”.
 
 
 
 
Sebastian Denux

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Alaric de montgordinhan
3.

Ara que degun perseguis lo moviment de la nuech quilhada podem soscar a totas las rasons d'aquesta perta de temps. De passatge en commenges, un defensor de la causa me parlet d'au drech de far lo casau a l'ostal. Li ai respondut que pensi pas que lo probleme es l'ort mas una question d'emplec concomitanta a la decentralisacion. Ai un fum de mestiers que podon pas trapar en Francia en defora de la capitala.
Los "indignados" an capitat de far una força politica en favor del regionalisme qu'es la tresena del pais.
Mas la nuech de pe es a se mirar l'embonilh sus sa plaça de la republica tan coma sos ainats, los grand fraires de la classa politica franchimanda a l'assemblada.
Agachas las diferencias entre d'un costat los Zadistes e los de "Nuit debout" es plan interessant de veire que los primers fan e vivon ço que dison. Viure an autarcia, entre-ajuda... mas los seconds fan sonque de vana parladissa. Votar sur lo drech de votar es una consultacion esterila.
De segur aquela crida ven de la paubresa del mond mas destria d'un biais los desbrolharders del mitan rural al mens desgordits e segurement mai precaris de las ciutats. Cossi lo desquilibri va evoluar entre vila e campanha dins l'avenir lo saupran leu...

  • 1
  • 0
francesc palma de mallorca
2.

brave munde !

  • 2
  • 0
Muriel
1.

Heyyyy...
Awesome article !!
That's hot ;-)

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article