Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

An enebit lo drapèl independentista catalan dins los estadis de fotbòl espanhòls

Dimenge, pendent la finala de la Copa del Rei a Madrid entre lo Barça e lo Sevilha, la polícia escorcolharà un per un totes los espectators

Lo drapèl independentista catalan, nomenat “estelada”, serà enebit sus lo terren de fotbòl Vicente Calderón de Madrid la dimenjada que ven, a l'ocasion de la partida finala de la Copa del Rei d’Espanha entre los clubs de fotbòl de Barcelona e de Sevilha. Segon lo jornal El Mundo, las autoritats espanhòlas mandaràn 2500 policièrs qu’escorcolharàn un per un totes los espectators de la partida, dins un doble filtratge a l'intrada de l’estadi. Segon la delegada del govèrn espanhòla Madrid Concepción Dancausa, s’enebís las esteladas a causa de la Lei de l’espòrt espanhòla qu’empedís d’introduire “de bandièras o d’autres simbòls non constitucionals”.
 
Lo president de la Generalitat de Catalonha, Carles Puigdemont, afirmèt sul pic qu'assitiriá pas al rencontre se se tornava pas sus aquela decision. “L’enebicion m’a enòrmament estonat,  va contra la libertat d’expression, es una bandièra legala, democratica, sostenguda per de milions de catalans que i veson la libertat. Aquò atempta a la libertat d’expression", çò diguèt.
 
De mençonar que dins los estadis de fotbòl de Madrid son frequents los simbòls nazis e franquistas.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
3.

Clàssic, però com foten els símbols nacionals, als estats opressors!
És un signe d'identiat, que els preocupa, que no desapereixem?
Si no hi som els és fotran de gana, i viuran a la ruina, per això ens volen , tant als Catalans, com als Occitans, com als Bascos, etc.
Així que, no cal afluixar, canya...i endavant.
Viscala Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Dracon
2.

La libertat s'arresta pas a l'entrada daus estadis,, que la liberta entra de pertot quand vòu... e qu'es pas 'na pichòta armada de policia que l'i cambiarà quicòm... L'estelada entrarà dins l'estadi... dins los eslips se o cal !

  • 4
  • 0
francesc palma de mallorca
1.

Lo pp l'únic partit que està a favor de la prohibicion. Las victimas del franquisme encara som colpetjats per los successors de la faissa.

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article