Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Pau: repression contra Libertat per “sospiècha de susmautas”

L’activista occitanista Alain Berit-Debat es convocat deman al comissariat a causa de sa participacion a la manifestacion de 12 de mai passat

L’activista del movement occitan d’esquèrra Libertat Alain Berit-Debat es convocat deman al comissariat de la polícia de Pau per “sospiècha d’aver comés o ensajat de cometre una infraccion a la susmauta”, al moment de la manifestacion del 12 de mai passat. La còla de Libertat considèran qu’aquela convocacion “qu’ei un enau atac contra los militants qui lutan cada dia contra la destruccion deus nòstes dreits”.
 
Es per aquò qu’an cridat a manifestar aqueste dimars 24 de mai a 10h davant lo comissariat, en carrièra O’Quin de Pau (Bearn).
 
La manifestacion que se n'acusa l’activista bearnés es una de mai de las que se debanan cada setmana per tot l’estat francés contra la reforma del còde del trabalh, la nomenada Lei El-Khomri. Una polemica reforma que manten la setmana de 35 oras, mas facilita los licenciaments, permet d’esperlongar la durada de la jornada de trabalh sens besonh d'acòrdi amb los trabalhadors, e permet de far demenir la remuneracion de las oras suplementàrias. Las protèstas se son multiplicadas dempuèi que s’aprovèsse l’11 de mai passat sens lo vòte del Parlament, gràcias a l’estratagèma de l’article 49.3 de la Constitucion. 


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

ivan
3.

#1 aço es un intent de desmarcar la teua ideologia d'aquests ço que passa es que governants esquerrans( com Valls i Hollande) tambe podem actuar malament i sovint ho fan.

  • 1
  • 2
francesc palma de mallorca
2.

Luitar contra los corromputs Manelet e Francois traidors al socialisme. Cal votar a l'esquerra e pas a aquestes pardals.

  • 3
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article