Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Sapiéncia.eu: sciéncia e istòria en occitan

Espelirà en setembre que ven una nòva revista numerica en occitan

Espelirà en setembre que ven una nòva revista numerica en occitan. Entitolada Sapiéncia, cèrca d’èsser una referéncia dins de tematicas coma la sciéncia e l’istòria mas tanben dins d’autras, estant qu’a tanben divèrsas seccions coma Lingüistica, Geografia, Tecnologia, Paleontologia o Divèrses ont i pòdon intrar tanben de tematicas d’actualitat de tota sòrta.
 
Après una estapa de creacion informatica, Sapiéncia es a bastir una còla de redaccion bona e professionala. “Avèm realizada aquesta iniciativa per balhar mai de normalitat a la lenga occitana dins l’encastre de la sciéncia e de l’istòria”, çò ditz son cap redactor, Christian Andreu, collaborator e opinant de Jornalet. A l’ora d’ara la revista a pas cap de revengut e, per aquela rason, cèrca las collaboracions benevòlas e apela a “la bona fe dels occitans”.
 
L’objectiu de la revista es d’agrandir la còla per multiplicar las publicacions per setmana, e lèu trabalhar amb d’autras revistas ja existentas, en tot gardar al cap la creacion futura d’una version papièr. “I a pas res d’impossible dins aqueste Mond. Se n’i a la volontat, tot se pòt far: Sapiéncia e plan d’autras revistas que la lenga occitana n’a besonh per se normalizar un pauc mai”, çò ditz Andreu a La Setmana que ne publica un retrach.
 
 
 
<hr align="left" size="1" width="33%" />
sapiencia.eu

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
1.

Una revista tras que necessària. Foguèsse pas que per desmentir d'arganhòls coma lo complexat de "l'accent", lo Serres qu'afortis que se pòt pas far de sciéncia en occitan o l'amòrri de Derrida que diguèt que i pòt pas aver de filosofia amb "l'acçon du Midi". Òsca Coppens, los paleontològs, astronòms e autres occitans qu'an pas vergonha d'èsser nascuts endacòm!

  • 12
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article