Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.Comtat de NiçaCostiera Niçarda

L’Estat Islamic a revendicat l’atemptat de Niça

L’organizacion presenta lo menaire que tuèt ochanta quatre personas coma “un soldat”

L’Estat Islamic a revendicat uèi dissabte l’atemptat de Niça de dijòus passat. L’organizacion jihadista a mandat un comunicat a l’agéncia Amaaq que presenta lo menaire que tuèt ochanta quatre personas coma “un soldat”.
 
Tanben uèi de matin, la polícia francesa a detengut tres personas presumidament restacadas a l’atemptat. Segon de fonts policièras an detengut de personas pròchas de l’assalhidor, e ara son a enquestar se Mohamed Lahouaiej Bouhlel aguèt de complices.
 
 
Primièr jorn de dòl oficial
 
Uèi es lo primièr dels tres jorns de dòl oficial decretats après l’atemptat. Lo president, François Hollande, a presidit ben d’ora a l’Elisi una reünion del Conselh de Seguretat e Defensa qu'a comptat amb la preséncia del primièr ministre, Manuel Valls, e dels ministres de l’interior, dels afars exterioras e de la defensa, e d’autras autoritats.
 
 
Fòrça ferits dins un estat critic
 
Lo nombre de mòrts per l’atemptat de Niça pòt aumentar dins las oras avenidoiras. Es çò qu'a dich Hollande, en tot afirmar que i a un cinquantenat de ferits entre la vida e la mòrt. L’atemptat de Niça a provocat per ara 84 mòrts e 202 ferits, dont 52 se tròban dins un estat critic, e 25 son en fasa de reanimacion.
 
 
De nombroses musulmans mòrts
 
En omenatge a las victimas, lo jornal local Nice-Matin a fach un perfil de las primièras vicitimas. Demest los mòrts i aviá de nombroses musulmans, e tanben de ciutadans d’autres païses coma Russia, Tunisia, Marròc, China o Alemanha.
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Soi Muammad
13.

Es pas de creire aquelas paraulas discriminatòrias de cap a una populacion e de sa religion que s'exprimission sus Jornalet. Quin simplisme, quina essencializacion d'una religion e quina reduccion de las gents a la lor religion. Se demandan s'aquelas gents usan de lor cervèl.

Los occitanistas que sostenon los Le Pen, Estrosi, Ménard e tota la facho-esfèra (que mai sovent escopisson tanben sus las culturas minoradas del "dedins"), quina vergonha pel moviment tot ! Me donan enveja de fugir.

Sosten als musulmans que n'an pas acabat d'èsser discriminats en "Fronce".

  • 2
  • 2
Francesc Palma de Mallorca
12.

O un suicida que se'n volia anar pas totsol.

  • 2
  • 0
Maishant Maishanta Vila
11.

#10
"dir la veritat sobre l´islam mai ha estat xenofobia"

"islam es retrogad feixistoide i violent"

***I rest my case***

  • 2
  • 3
ivan
10.

#7 qui no pensa com tu no pot pas parlar occita ni viure a occitania? aço si que es tolirancia!!i dir la veritat sobre l´islam mai ha estat xenofobia.

  • 2
  • 7
ivan
9.

xenofobia es paraula d´ordre a l´islam en la teua occitania feliç tolerant plena d´essers humans i pokemons mai voldriem viure

  • 1
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article