Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Espanha: a demissionat lo cap del Partit Socialista en crisi

Los opausants de Sánchez deploran son vèto a un govèrn del Partit Popular (PP), e li repròchan los marrits resultats electorals del partit

Lo cap del Partit socialista espanhòl (PSÒE), Pedro Sánchez, demissionèt dissabte de ser après una jornada de debats agitats.
 
La crisi arribèt al sen del PSÒE dimècres passat, après una demission en blòc de qualques membres del comitat federal, qu’es una sòrta de parlament del partit.  Aquela accion arribèt en seguida de declaracions de l’èx-cap del PSÒE, Felipe González, que criticava Sánchez per aver pas permés l’investidura del drechista Mariano Rajoy coma president del govèrn espanhòl. De fach, los opausants de Sánchez deploran son vèto a un govèrn del Partit Popular (PP), e li repròchan los marrits resultats electorals del partit.
 
Per contra, los partisans de Sánchez estiman qu’èra preferible de far barratge al PP e d'ensajar de far un govèrn amb los partits esquerristas, dont Podèm, e quitament amb los independendistas catalans.
 
Las reaccions per carrièras, al sèti del PSÒE a Madrid e suls rets socials, mòstran que Sánchez auriá lo sosten majoritari dels militants.
 
L’estat espanhòl es sens novèl govèrn dempuèi nòu meses après doas eleccions legislativas, en decembre de 2015 e en junh passat, qu’an dessenhat un parlament fragmentat incapable de formar un govèrn. Se lo 31 d’octòbre an pas reüssit a far un govèrn, lo rei convocarà tornarmai d’eleccions en decembre, pel tresen còp.
 
 
Unitat d’Aran amb Pedro Sánchez
 
Los socialistas araneses, representats al país occitan per Unitat d’Aran, an mostrat lor sosten a Pedro Sánchez, segon çò que se manifèsta d’un messatge de reconeissença publicat per Francés Boya sus Twitter e sus Facebook. “Mercés, Pedro Sánchez, per ton trabalh e ton estrambòrd”, çò ditz Boya.
 
Pedro Sánchez vesitèt  ongan dos còps la Val d’Aran, en far de torisme pel país occitan acompanhat dels socialistas araneses.
 

 

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
5.

Alí Babà e los 130 traidors que varen votar contra una investidura d'esquerras. Gusana Diaz quant ha cobrat o cobrarà de la banca privada per far votar lo PSOE al PP? . Trenta monedas d'aur, coma Judas lo traidor/a.

  • 2
  • 0
Pirolet
4.

Los "barons" del TSOE (coma disiá S. Carrillo) an perpetrat un vertadièr "prononciamiento" per empachar una consultacion democratica que podiá confirmar Pedro Sánchez a sa plaça en contra de l'aparelh. Ara son vertadièrament venguts franquistas;

  • 3
  • 0
ivan
3.

la veritat es que cap lider hauria de tornar a donar la cara en campanya despres de no aconseguir formar govern si no lo van aconseguir abans tampoc lo aconseguiran despres.Pedro Sanchez fara bé en no tornar-se a presentar i també lo fariem Rajoy Iglesias i Rivera.

  • 0
  • 1
Fisèl de Castre
2.

#1 Las reaccions per carrièras, al sèti del PSÒE a Madrid e suls rets socials, mòstran que Sánchez auriá lo sosten majoritari dels militants. Aquò mòstra que las gents o aurián comprés coma tu.

  • 2
  • 0
Ernèst Guevarra Jr.
1.

Los opausants de Sánchez deploran son vèto a un govèrn del Partit Popular (PP) ? E alara, vos sembla normal, a vosautres, qu'un partit se disent socialista s'algue a un partit cripto-franquista ? Li repròchan los marrits resultats electorals del partit socialista ? Es pas estonant que baisse aqueste partit que se preten d'esquèrra mas se vòl aligar amb un cripto-franquista ultraliberal… Non pas ren far mens que baissar, plan sergur. Per ganhar de punt, un partit d'equèrra deu èsser d'esquèrra ! E de ficar aqueste òme a la pòrta farà pas qu'aprigondior lo problèma.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article