Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Bascoat: repression desmesurada a Altsasu l’endeman d’una bagarra dins un bar

Altsasu, una vila de 7600 abitants, a vist una bagarra de bar se transformar en violéncias policièras a causa de l’implicacion de la Gàrdia Civila

Arrestèron dissabte de matin dos joves a Altsasu, en Bascoat, acusats d’aver agressat dos agents de la Gàrdia Civila sens unifòrme, dins l’encastre d’una batèsta nocturna a cinc oras del matin dins un bar de la vila. Los dos joves refusan aquela acusacion. Dimars, après declarar davant lo jutge, foguèron liberats mas son totjorn inculpats.
 
La gravetat de la nòva es la reaccion a aquela simpla bagarra nocturna de bar, provocada sustot per una fiulada del president espanhòl, Mariano Rajoy. “Una abraçada e tot nòstre coratge a la gàrdia civila d’Altsasu après la brutala agression patida per dos de sos membres. I aurà pas d’impunitat”, çò diguèt Rajoy sus Twitter.
 

 
E ben, s’aquò se passava dissabte de matin, dimenge de miègjorn avián convocat un rassemblament de sosten als dos joves detenguts, amb un repais popular contra la preséncia de la Gàrdia Civila en aquela vila de 7600 abitants. Puèi, fòrça agents antisusmautas de la Gàrdia Civila carguèron contra los manifestants d’un biais fòrça brutal, en tot reproduire las percaças per las carrièras de la vila.
 
 

 



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Ernèst Guevara Jr.
2.

Pauc a pauc se certifica l'alestiment d'una dicatatura de dreita dura per tota Euròpa. Qué vòlon, al final ? Una guèrra civila entre los pòbles d'Euròpa e sas armadas professionalas ?

  • 4
  • 0
francesc palma
1.

Aquestes faits s'han de denunciar.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article