Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La primièra fòto en color del Mond se faguèt a Agen

Una associacion vòl far sortir de l’anonimat lo lengonés Loís Deucòs de Hauron, paire de la fotografia en color

La primièra fòto en color del Mond se faguèt a Agen en 1877 de la man de Loís Deucòs de Hauron
La primièra fòto en color del Mond se faguèt a Agen en 1877 de la man de Loís Deucòs de Hauron
La primièra fòto en color del Mond se faguèt en Occitània. Mai precisament a Agen en 1877 de la man de Loís Deucòs de Hauron, un sabent de Lengon (Grava), qu’amb lo corbierés Carles Cròs, inventèt en 1869 la fotografia en color. Ara, es nascuda l’associacion dels Amics de Loís Deucòs de Hauron que milita per far reconéisser lo gèni de l’inventor, çò rapòrta Sud Ouest.
 
Lo sabent lengonés moriguèt a Agen en 1920 dins l’indiferéncia generala, e tota la glòria l’emportèron los franceses Niépce, Daguerre e Nadar.
 
“Sens dobte, aviá pas res d’un comunicaire”, çò defend la nòva associacion que vòl far sortir de l’anonimat lo sabent gascon. Per tant organizèt dissabte passat una conferéncia a la comuna d’Agen sus l’òbra d’aquel occitan illustre.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Joan Francés Blanc Liyon
3.

Mercé per la correccion ;)

  • 1
  • 0
Lo Muòl
2.

Louis Arthur Ducos du Hauron in french e tanben Charles Cros un audenc de Fabrezan fuguèron los inventors de la fòtografia en color.

Louis Arthur Ducos du Hauron inventèt la trcromia e dels anaglifas
en 1900 fuguèt medalhat de la Royal Photographic Society.

Clic e clac Signat Kodak :-)

  • 2
  • 0
Joan Francés Blanc Liyon
1.

Tostemp (3 ans viscuts a Sent Pèir de Lengon, in French "Saint-Pierre-de-Mons", escoliat en 3au au collègi annexat, en 2au e en 1ra au licèu Garròs) entenoi a díser Lengon.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article