Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo ministèri public suedés anóncia qu’Assange serà interrogat a Londres

Lo fondador de Wikileaks se tròba embarrat dins l’ambaissada de l’Eqüator a Londres dempuèi mai de quatre ans e cranh d’èsser menat als Estats Units ont risca d’èsser condemnat a mòrt

Lo fondador de Wikileaks, Julian Assange, mes en examen per viòl presumit en Suècia, serà interrogat la setmana que ven a Londres, segon lo ministèri public suedés, que se cargarà pas dirèctament d’aquela esperada declaracion.
 
Assange se tròba embarrat dins l’ambaissada de l’Eqüator a Londres dempuèi mai de quatre ans, e s’i refugièt en junh de 2012 justament per evitar son extradicion en Suècia. Lo fondador de Wikileaks cranh d’èsser menat als Estats Units ont seriá jutjtat per la filtracion de milièrs de documents oficials de caractèr confidencial. S’aquò arribava, Assange riscariá d’èsser condemnat a mòrt.
 
Lo ministèri public suedés, qu’aviá mostrat divèrses còps la volontat de transferir l’interrogatòri a la capitala britanica, a confirmat en un comunicat que la declaracion se farà fin finala diluns que ven, 14 de novembre. Segon aquel comunicat, lo govèrn de l’Eqüator a autorizat aquela mesura, e serà un procuraire eqüatorian que pausarà las questions, en preséncia d’una procuraira e d’enquestaires suedeses.
 
Puèi, la declaracion serà enviada per escrich a las autoritats de Suècia, que deuràn prene una decision sus “la continuitat de l’enquèsta”. Analisaràn tanben una mòstra d’ADN qu’Assange a acceptat de provesir.
 
La procuraira responsabla de l’enquèsta, Marianne Ny, celèbra que se pòsca “avançar”.
 
Assange refusa las acusacions de viòl e secutament, e considèra los Estats Units coma responsablas d’una conspiracion contra el coma responsa per aver fach publics de milièrs de documents secrets estatsunidencs. El s’es totjorn mostrat sa dispausat a èsser interrogat a Londres.



Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Tota aquesta comèdia de l'Imperi e la dreta, és perquè diguet la veritat revelant una sèrie de crims de l'Imperi. Los violadors son eles que matan e bombardejan la poblacions civils ara en Siria, abans en Irac, Libia, Iugoslàvia,...

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article