Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

China a suspendut dos deputats independentistas al Conselh Legislatiu d’Hong Kong

Sixtus “Baggio” Leung e Yau Wai–Ching refusèron de jurar fidelitat a China

Lo govèrn chinés a decidit de suspendre dos dels deputats nomenats “localistas” d’Hong Kong, valent a dire los independentistas, que volguèron pas jurar fidelitat a China pendent l’acceptacion de la carga. Totes dos faguèron lo jurament en anglés, parlèron de China en de tèrmes mespresants e despleguèron una bandeiròla que disiá: “Hong Kong es pas China”.
 

 
Es atal que lo govèrn chinés vòl metre lo ponch final a la crisi politica pus grèva d’Hong Kong dempuèi la nomenada revolucion dels parapluèjas, quand de milièrs de joves protestèron per carrièras en tot revendicar mai de democracia e mens d’ingeréncia chinesa. Los sièis deputats independentistas que foguèron elegits  pendent la darrièra eleccion son d'eiretièrs d’aquelas protèstas. La duresa del govèrn chinés cèrca de descoratjar los “localistas”, mas tanben los independentistas d’endacòm mai, coma Tibet e Xinjiang.
 
Ça que la, es pauc probable que la crisi politica se diluisca, al contrari. Dimenge de ser i aguèt de manifestacions per tota la vila d’Hong Kong, que finiguèron dissolgudas per la polícia: aquesta faguèt servir de bombas de gas pebrat e detenguèt quatre personas. Qualques analistas, mençonats per VilaWeb, asseguran que se la repression contra los nomenats “localistas” contunha, es fòrça probable que se torne far una autra revolucion dels parapluèjas.
 

 
Intrats dins l’emicicle per fòrça
 
A la fin d’octòbre, los elegits Sixtus “Baggio” Leung e Yau Wai–Ching, foguèron ja suspenduts del Conselh Legislatiu per la presidéncia de l’assemblada. A la fin arribèron d’intrar dins l’emicicle per fòrça, escortats e protegits per d’autres uèch deputats.
 





Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tarrega" Igualada (PP.CC.)
1.

Segurament son de Hong Kong, però no es senten Xinesos, son aquelles coses que certes persones a certs Paísos, la gent no entén.
Si tenen raó, sel's hauria de recolsar, i pensar de que es posible que estiguin amb certesa.
Que la gent pensi, però que no els abandoni, a molts llocs començaren així, sinó Singapur.
Visca la Terra...lliure !
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article