Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Alemanha: la Cort Constitucionala refusa d’illegalizar lo partit neonazi NPD

Lo tribunal considèra que lo partit es tròp flac per èsser considerat coma una menaça

La Cort Constitucionala d’Alemanha refusèt ièr dimars la demanda facha per setze estats federats del país d’illegalizar lo Partit Nacional Democratic (NPD), d’ideologia neonazi e descrich per l’agéncia d’intelligéncia coma racista e antisemita, en argumentant qu'es tròp flac per constituir una menaça.
 
Dins sa senténcia, que se produtz dins l’encastre del chepic pel sosten creissent als grops d’extrèma drecha en Alemanha a causa del ressentiment provocat per l’arribada massissa de refugiats, lo president de la cort, Andreas Vosskuhle, a dich totun que la formacion es inconstitucionala en sa natura.
 
“L’NPD perseguís de tòcas inconstitucionalas mas a l’ora d’ara i a de pròvas insufisentas per que semble possibla que sa conducha reüssica”, çò soslinhèt Vosskuhle.


Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se podètz sosténer en venent sòci dels Amics de Jornalet o de l’associacion ADÒC, contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Que Merkel ajudet a l'EI a far la guerra de Siria,la quala provoquet l'alhau d'emigrants, es causa sabuda. Per cert que juntament amb Hillary e Obama haurien d'esser mencionats a l'ONU coma criminals de guerra.

  • 1
  • 0
brisquimi
1.

aquo prova que l'alternativa für Deutschland (AfD)es pas un partit d'extrema drecha coma lo front nacionau dins nostra valhenta republica dei valors, imaginatz vos una segonda qu"un tribunau constitucionau faguèsse illegalizar leI 5 a 6 milions d'electors que farà Marine le Pen ais eleccions venentas-pas luenh dau 30 % deis electors...

  • 3
  • 4

Escriu un comentari sus aqueste article