Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: Tolosa en fanfara

D’Auckland a Tolosa, l’actualitat tretzista torna prene son ample internacional e planetari

Polida victòria tolosana per entamenar lo Championship
Polida victòria tolosana per entamenar lo Championship | Tolosa Olimpic
Limós en quart de copa
 
Los campions an pas fait de detalh dins lo 1/8n de finala en retard: larga victòria a Palau 32-4.
 
Dimècres, se tirarà los quarts de finala que se jogaràn la dimenjada dels 25 e 26 de febrièr.
 
Retorn al campionat aquesta dimenjada amb las oposicions, dissabte, Tolosa-Lesinhan e Albi-Avinhon, puèi dimenge, Palau-Dragonets e Carcassona-St Gaudenç.
 
Entretant, aqueste dimècres 9, una formacion francesa apelada A o “Espèrs” jogarà a Hull contra la formacion locala dels juniors.
 
 
Championship: polida debuta tolosana
 
Aqueste dissabte a Blanhac, lo Tolosa Olimpic entamenava sa sason 2017 en Championship (lo nivèl en dejós de la Superliga). Recebiá los Dògols de Batley. Los angleses dobrissián la marca, mas los locals prenián lèu-fait l’avantatge per menar 18-6 a la pausa e s’impausar fin finala 44-6.
 
Dimenge, la formacion occitana anirà desfisar las Aglas de Sheffield.
 
 
Jos las dents dels Lops?
 
Aqueste dissabte 11 de febrièr, sul còp de 6 oras del vèspre, los Dragons dintraràn de tot en tot dins la novèla edicion de Superliga amb la recepcion dels Lops de Warrington, finalistas de l’exercici passat.
 
Una partida malaisida per una formacion catalana fòrtament renovelada e en cèrca de sas marcas. Una resulta positiva balhariá de vam per la seguida.
 
Las autras partidas al programa son: St Helens-Leeds, dijòus; Widnes-Huddersfield e Castleford-Leigh, divendres; Salford-Wigan, dissabte; Wakefield-Hull FC, dimenge.
 
 
La represa als Antipòdes
 
Aquesta dimenjada, a Auckland, se teniá lo torneg de rugbi de 9 que precedís la dobertura de la sason NRL. Los Poletons de Sydney s’emportèron lo trofèu.
 
Aprèp lo Campionat del Mond dels clubs Wigan-Cronulla del dimenge 19 de febrièr, lo campionat NRL començarà lo dijòus 2 de març amb la partida Làmias de Cronulla-Bròncos de Brisbane.
 
 
 
 
Alan Roch

 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Compreni pas res de rugbi, mas cresi quelos de l'Olimpic de Tolosa son molt bons.

  • 0
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article