Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Colonha: de milièrs de manifestants contra lo congrès de l’ultradrecha alemanda

Lo congrès, marcat per las luchas de poder, refusa la proposicion integradoira de sa presidenta e impausa son sector pus radical

| Tom Kucharz
Se tenguèt dissabte, a Colonha (Alemanha), una manifestacion antifaissista que mostrava lo refús del congrès del partit ultradrechista Alternativa per Alemanha (AfD) que se  debanava aquesta dimenjada.
 
Jol lèma “Solidaritat en luòc de campanha de difamacion”, los manifestants  obtenguèron de blocar l’ostalariá ont lo partit ultradrechista se reünissiá. A la fin, la polícia deguèt escortar los membres d’AfD per que poguèsson arribar a l’ostalariá on fasián lor congrès, car l’establiment èra entornejat per de centenats per personas que protestavan contra lo partit ultradrechista amb de megafòns, fiulets e bandeiròlas.
 
La protèsta se conclugèt amb de violéncias e un bilanç de dos policièrs ferits e qualques detenguts.
 
 
Un congrès marcat per las luchas de poder
 
Lo congrès de l’AfD a definit aquesta dimenjada passada son estrategia per las eleccions generalas del 24 de setembre que ven, dins un congrès marcat per las luchas de poder de sos dirigents.
 
A la fin, lo sector mai dur del partit s’es impausat sus la proposicion de sa presidenta, Frauke Petry, d’integrar mai la politica alemanda. Per ansin, an presentat lo radical Alexander Gauland e l’economista moderada Alice Weidel coma caps de lista.
 
Aquel partit nasquèt en 2013 coma un movement d’intellectuals indignats dels milions d’èuros mandats per salvar l’economia dels païses del sud d’Euròpa. Segon los sondatges, auriá a l’entorn del 10% d’intencion de vòte e, doncas, poiriá intrar pel primièr còp al Bundestag.

 
 abonar los amics de Jornalet



 
 
 
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Francesc Palma
2.

Los fachas e fachendas, mas se saben pas res, ignorants, coma poden far un congrés. Son equivalent es l'integrisme islamic,que ni saben lo qu' es l'islam perquè l'han jamai legit.

  • 1
  • 1
lo punt de vista de Sirius
1.

com a l'acostmada, lei no border antifaissistas fan prova de violéncia e d'intolerança, de policiers son ferits es parier en Alemanha coma aici en republica francesa dei valors, amb lo badat, que te fan de manifestacions contra la policia qu'a agut tolerat lo govèrn estequit de Hollande e ara lo president a dotze jorns de la quilha onora lo policier tuiat per un nervi que fai lo jihad e qu'aviá la policia en odi !

  • 1
  • 9

Escriu un comentari sus aqueste article