Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaComengeNebosan

Sant Gaudenç: s’inaugura uèi l’autobús de passatgièrs entre Comenge e Aran

L’eveniment se tendrà al centre administratiu departamental, e i assistiràn los mai nauts representants de la region qu’a pres lo nom d’Occitània e del Conselh General d’Aran

| Conselh Generau d\'Aran
Se tendrà uèi a 17h30 a Sant Gaudenç (Nebosan) l’inauguracion del servici de transpòrt public d’autobús entre Comenge e Aran. L’eveniment se tendrà al centre administratiu departamental qu’es sus la Plaça Pegòt, e i assistiràn los mai nauts representants de la region qu’a pres lo nom d’Occitània e del Conselh General d’Aran.
 
Los representants araneses se i gandiràn amb la linha d’autobús que s’inaugura. Partiràn de Les a 16h e es previst qu’arriben a la gara rotièra de Sant Gaudenç a 17h10.
 
Après aquesta inauguracion, la Val d’Aran e la rèsta del país comunicaràn enfin per transpòrt public, après un trabalh entamenat pel Govèrn d’Aran amb las autoritats del canton de Sant Biat e de la sosprefectura de Sant Gaudenç.
 
La decision de metre en marcha aqueste servici de transpòrt public se prenguèt pendent una reünion de trabalh entre lo conselhièr del territòri d’Aran, Eduardo Valdecantos, lo sosprefècte de Sant Gaudenç, Jean-Luc Brouillou, e lo president de la comunautat de comunas del canton de Sant Biat, Joël Gros, en decembre de 2014.

 
 



abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Gerard Joan Barceló Pèiralata
12.

#9 Es un ponch complèxe qu'expausarem dins lo libre d'estil de Jornalet. Per ara, dins los articles d'actualitats non signats, contunham l'usatge instituit pel primièr corrector de Jornalet, Domergue Sumien, que generalizava "Sant" (tanben atestat en gascon) per volontat de simplificacion.

  • 1
  • 1
Bernat MM Tarba Bigòrra
11.

Ara prumèra, que vòli prener aqueth autobus a Sent Gaudenç (passant per Sent Biat) entà saludar eths amics e collègas en Les e Vielha.
En tota normalitat (segontes jo) pujarèi saludant damb un adishatz, e demanarèi eth bilhet en eth idiòma vernacular, qu'ei eth madeish deths dus costats dera frontèra... a veir quin passa ? En sus deth Pont Deth Rei que i a 45 ans que m'èi negat a parlar Francés, e com que non sabi parlar Espanhòu...

  • 1
  • 0
Bernat MM Tarba Bigòrra
10.

#8 Plan mercès mossur professor ! Que m'a hèt brembar eth temps que me caliài escriuer "notes de synthèses" en era administracion francesa... que ben que s'està ara retrèta ;-)
Totun que enlòc non èi cap vist eth mòt OCCITÀNIA...
Dilhèu que non sabi cap esplicar qu'ei era madeisha diferència que i a enter Lourdes e Lorda, Pierrefitte e Peirahita......

  • 0
  • 0
Bernat MM Tarba Bigòrra
9.

#6 "las causidas toponimicas de Jornalet seguisson de critèris" que dilhèu non saben qu'era forma Sant qu'èi minoritària en Gasconha. Per tot eth Comenge disem Sent Gaudenç, Sent Biat, Sent Blancat.... de Sent Quauquarren que n'i a duas paginas en eth libe de toponimia de P. Pojada.

  • 1
  • 0
Gerard Joan Barceló Pèiralata
8.

#7 Bona lectura:

https://www.legifrance.gouv.fr/eli/decret/2016/9/28/INTB1617888D/jo

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article