Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha: la Gàrdia Civila acusa Jaume Clotet de sedicion per aver ajudat al referendum

Foguèt un dels fondadors de Jornalet e ara es director general de la comunicacion de la Generalitat de Catalonha

Clotet e son avocata a la sortida del comissariat
Clotet e son avocata a la sortida del comissariat | Rafa Garrido/ACN
La persecucion de la Gàrdia Civila contra lo govèrn de Catalonha e sos foncionaris a tocat ara Jaume Clotet, que foguèt un dels fondadors de Jornalet. Clotet, qu’es ara director general de la comunicacion de la Generalitat de Catalonha, foguèt cridat a far una deposicion al comissariat dijòus passat e ne sortiguèt acusat d’un delicte de sedicion per aver impulsat l’elaboracion del sit web del Pache Nacional pel Referendum, çò es una assemblada de politicians, de la societat civila e d’agents socials qu’an trabalhat per menar a bon tèrme lo referendum del 1r d’octòbre venent, que l’estat espanhòl ensaja d’empedir.
 
La Gàrdia Civila a acusat tanben lo president del Pache Nacional pel Referendum, Joan Ignasi Elena, e lo secretari general de la Presidéncia, Joaquim Nin.
 
La Gàrdia Civila agís coma polícia judiciària e mena los interrogatòris en fasent comprene als interrogats que son acusats d’un delicte de sedicion, çò que remandariá l’afar a l’Audiéncia Nacionala, un tribunal d’excepcion madrilenc eiretièr del Tribunal d’òrdre public de la dictatura de Franco.
 
 
L’escàndol de las acusacions
 
Per quant a el, lo conselhièr de la justícia de la Generalitat revelèt l’escàndol. D’un caire publiquèt sus Twitter la letra de convocacion a far una deposicion al comissariat, que ditz seguir d’òrdres del Tribunal d’Instruccion numèro 13. De l’autre, lo Tribunal Superior de la Justícia de Catalonha precisèt que las convocacions de la Gàrdia Civila son de mandats de polícia judiciària non sollicitats pel Tribunal d’Instruccion numèro 13.
 
Tot aquò fa pensar que se tracta d’una estrategia policièra e non pas judiciària. Mentretant, VilaWeb se demanda s’aquela persecucion dels nauts responsables del govèrn es legala.
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
5.

Se hi ha pas un jutge s'hi ha d'anar.

  • 1
  • 0
Pirolet
4.

Franco o aviá plan dich abans de morir :
Está todo atado y bien atado. (Tot es nosat e plan nosat)
E coma son sos felens que son a las manetas dins las Españas…

  • 6
  • 0
Ernèst Guevara Jr.
3.

Libertat d'opinion, libertat d'associacion en vista d'exprimir d'opinions politicas democraticas, libertat d'un pòble a dispausar d'el-meteis per via electorala : es amb tot aquò que Castilha s'eissuga lo cuol per perenizar son foncionament imperialista actual, despuèi 1939 ! Euròpa pòt anar plan fieròta de comptar l'estat espanhòl dins los estats membres de lUE. Es dire un pauc la qualitat etica de l'edifici europèu actual…

  • 13
  • 0
Zo
2.

Solidaritat amb Jaume Clotet!

  • 17
  • 0
fredgoulamas puechserguier
1.

visca catalunya lliure

  • 15
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article