Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: Hull FC sèrva la Cup

Coma en 2016, la Cup pren lo camin del sèti d’Hull FC
Coma en 2016, la Cup pren lo camin del sèti d’Hull FC
Lo mes de setembre arriba: las pelhòfas van començar en Austràlia e qualques plaças son encara de prene par las fasas finalas de la Superliga o per la preséncia a aqueste nivèl la sason venenta.
 
 
Hull-FC mestreja la finala de la Cup a Wembley
 
La marca finala pòt semblar sarrada 18-14 amb la diferéncia faita sus las transformacions capitadas, mas en realitat, non se vegèt quasiment que lo negre e blanc d’Hull FC sus la pelena amb lo mesclanha Marc Sneyd a la manòbra que faguèt virar canturla als jogaires de Wigan que capitèron jamai de balhar d’ample a lor jòc. L’ensag decisiu venguèt en seguida d’un 40-20 trapat per Sneyd. Valents ça que la, los jogaires de Wigan demorèron dins la partida fins a la còrna, mas seriá estat un vertadièr raubatòri se s’èran emportats lor vinten trofèu, davant los 70 000 espectators presents.
 
Èra la quatrena oposicion en finala entre las doas formacions e es lo primièr còp qu’Hull FC sortís victoriós de l’afrontament.
 
 
D’oxigèn pels catalans
 
Los catalans an mes a profièit la pausa del calendièr en rason de la finala de la Cup per s’anar oxigenar a Font Romeu abans d’entamenar l’importantissim mes de setembre ont l’avenir del club es en jòc. Los Dragons son dins l’obligacion de començar d’un biais positiu lor tièra de quatre partidas amb lo desplaçament dimenge de vèspre cò d’Halifax.
 
 
NRL: la uèitena plaça encara en jòc
 
Demòra encara una jornada de la fasa de classament de jogar en Austràlia. Dins la partida entre Bròncos e Anguialas, lo segonda-linha de Parramatta Reece Robinson marquèt aprèp 12 segondas de jòc! L’alièr Radradra signèt quatre ensages e las Anguialas ganhèron a Brisbane: 52-34.
 
La Tempèsta de Melbourne (19 victòrias per 4 desfaitas) acabarà en cap de fila aquesta fasa de classament. La plaça de segond serà pels Polets (36 pts) o pels Bròncos (34 punts). Las Anguialas e los campions Làmias seràn qualificats. Amb 30 punts, las Pantèras de Penrith, los Vaquièrs e Manly completan, per l’ora, lo grop de uèit mas los Dragons de Sant Jòrdi (28 punts) pòdon encara somiar a una qualificacion sul fial en doblant lo batut de l’afrontament Manly-Penrith. 
 
 
 
 
Alan Roch
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

L\'Alan Carcassona
1.

Diluns : Tolosa Olimpic bat Sheffield 32-16

http://www.to13.com/en-bref/championship-shield-round-4-le-to-assure-la-1ere-place/

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article