Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

L’intelligéncia artificiala permet de manipular de vidèos

De cercaires de l’Universitat de Washington an presentat de vidèos de Barack Obama manipulats d’un biais talament realista que degun es pas capable de se n’avisar

De cercaires de l’Universitat de Washington an presentat una tièra de vidèos que mòstran l’èx-president Barack Obaman a prononciar de discorses. Los filmets tornan als discorses setmanièrs que fasiá Obama quand èra president, mas aqueste i ditz pas çò que i diguèt. Lo son e la gesticulacion de l’èx-president son estats manipulats d’un biais talament realista que degun es pas capable de se n’avisar.
 
Los cercaires se son servits de l’intelligéncia artificiala per sincronizar lo movement dels pòts amb un son diferent de l’original, coma ben o explican dins un article scientific.
 
La seguida de tot aquò es, de tot segur, inquietanta. Mas los cercaires an avertit qu’an tanplan presentat un sistèma per detectar la manipòla.
 
 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
2.

Poden far creire que ha dit una causa e en realitat no ha dit res atal.

  • 0
  • 0
Donacian
1.

Se'n troba enquèra de monde per pensar que las novelas tecnologias serián desliurairas ?

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article