Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Calandreta manifestarà a Tolosa a l’ocasion de la Jornada Europèa de las Lengas

Se planh la supression dels contractes ajudats, una nòva politica de Macron qu’a menat las Calandretas a una situacion desesperanta

Mai de 150 personas manifestèron a Pau fa doas setmanas
Mai de 150 personas manifestèron a Pau fa doas setmanas | Calandreta deu Lis
Dimars que ven 26 de setembre, a l’ocasion de la Jornada Europèa de las Lengas, se tendrà una manifestacion a Tolosa contra la supression dels contractes ajudats, una nòva politica de Macron qu’a menat las Calandretas a una situacion desesperanta.
 
Après de manifestacions reüssidas a Agen e a Pau, aquò ven ara a Tolosa. Calandreta apèla a manifestar a 12h davant la prefectura.
 
A l’ocasion de la Jornada Europèa de las Lengas, “devèm remembrar a l’estat que de promòure la diversitat lingüistica, lo plurilingüisme, l’aprendissatge de las lengas tot de long de la vida, pòt pas metre en perilh nòstras escòlas, e doncas, l’ensenhament de l’occitan dont Calandreta es un dels actors màgers”.
 
Rendètz-vos dimarts 26 de setembre a 12h davant la prefectura de Tolosa.
 
 
Catalonha: far venir vesedor l’occitan en Euròpa
 
De son costat, la Generalitat de Catalonha a lançat una campanha apelada “Hè veseder er occitan en Euròpa”. Dins aquel sens, la Direccion Generala de la Politica Lingüistica demanda que durant tota la jornada se publique sus Twitter de fiuladas en occitan amb las etiquetas #EDL2017 e #EDLOccitan.

 
 
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Emmanuel Macron Palais de l\'Elisi
5.

Que tòmbi de cuol!
En França, i a d'escòlas, que los pichons i aprenen de legir e d'escriure en patés...amb d'emplecs ajudats!

  • 4
  • 0
Franc Bardòu
4.

#3 Coma disia una persona savia: Ora et labora. Son los alquemistas qu'o disián "Ora et labora" nos mena al concèpte de "laboratòri", per i laborar, i laurar, e per i *orar, i pregar.

  • 4
  • 0
francesc palma
3.

Las retalhadas de la dreta son per embuchacar-se e raubar los diners del contribuients. Retalha a los paures perquè sian mai paubres, que los importa a eles, son atal. L'educaion los importa pauc, e en occitan encara manco. Mas cal se bolegar e se maifestar. Coma disia una persona savia: Ora et labora.

  • 5
  • 0
Mèfi! 31
2.

Macron tòrna tot a l'argent, e los pateses son lengas e parlars dels ganha-rens...

  • 9
  • 0
Enric Mala Tèsta
1.

Calandreta a rason de manifestar. Mas deu pas oblidar que lo president de l'empèri colonial francés considèra uèi lo jorn que totes parlavem "des patois qui se ressemblaient plus ou moins et que nous étions tous faits pour parler franaçis selon les ordres du roi" : un rei que, tot republican que soi, m'eissugui ieu lo c… amb sa fàcia de porcàs mespresant.

  • 17
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article