Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaVal d'Aran

Aran: apèl a la solidaritat occitana per defendre lo referendum

La comunautat educativa del país demanda als compatriòtas de Garona enjós de jónher la resisténcia non violenta als burèus de vòte araneses dimenge que ven

Divèrsas personalitats de la Val d’Aran an publicat lo dich “Manifèst de Les” en reclamant que las institucions aranesas s’engatgen pel referendum
Divèrsas personalitats de la Val d’Aran an publicat lo dich “Manifèst de Les” en reclamant que las institucions aranesas s’engatgen pel referendum | Pol VF
A tres jorns pel referendum d’independéncia, la comunautat educativa de Catalonha e d’Aran se son organizats al nivèl local per defendre los burèus de vòte durant aquesta dimenjada venenta. Ansin an creats los Comitats de Defensa del Referendum (CDR), çò es d’organizacions ciutadanas localas amb la tòca de defendre los burèus de vòte per mejan de la resisténcia activa non violenta. Òm se pòt marcar dins lo sit web www.escolesobertes.eu e causir un burèu de vòte precís.
 
Dins aquel sens, qualques araneses fan una crida a la solidaritat dels compatriòtas de la rèsta d’Occitània. De desenats de milièrs de personas se son inscrichas, mas en Aran se demanda lo sosten dels occitanistas que se i pòscan desplaçar. “Es aranesi hem crida ara solidaritat occitana entà defensar eth dret d'autodeterminacion e poder votar deuant dera possibla repression der estat espanhòu”, çò a dich a Jornalet la deputada aranesa Mireia Boya.
 
L’iniciativa seguís lo projècte nomenat Escòlas Dobèrtas, una iniciativa de la comunautat educativa de Catalonha e Aran, fàcia a las menaças de l’estat espanhòl d’empachar lo referendum e per refusar l’òrdre del ministèri public que demanda de sagelar totes los licèus e collègis qu’aculhiràn de burèus de vòte.
 
Los occitans que voldràn anar en Aran per ajudar al referendum se pòdon marcar sul sit: www.escolesobertes.eu.

 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Anselm Lhèida
6.

#3 I a de partits unionistas que son tamben per lo referendum. Concretament o es Podemos-Podem, qu'es 3a força politica a Espanha demana li vote pel "Non". La pos icion del partit dedins una coalicion heteròclita dedins Catalonha fa que son opinion de partit sia menhsrepresentada, mas existis. E cal pas doblidar qu'es la coalicion que govèrna vilòtas coma Barcelona. I a d'unionistas de bon cor.

  • 3
  • 0
francesc palma
5.

Urrà ! Urrà ! Urrà !

  • 4
  • 0
fabre muret
4.

Ailas poirái pas venir ajudar los aranèses pel vòte que pr'aquò es tant important per lo nòstre avenir. Milanta excusas.

  • 3
  • 0
Panisson
3.

Se lo referendum es organizat unicament pels indepentistas e refusat pels unionistas, cossi faràn per aver una còla d'escrutators representativa dels dos bands, que garentisca la valor dels resultats ?

  • 0
  • 4
Gèli Grande Lairac en Agenés
2.

Lo PNO èra present dimenge 24 de setembre a Vielha
http://lo.lugarn-pno.over-blog.org/2017/09/catalogne-marathon-pour-la-democratie-au-val-d-aran.html

Encoratjam lo monde disponibles d'anar dimenge 1er d'octòbre defendre lo referendum de Catalonha e aran.

  • 8
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article