Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Tolosa aculhirà una manifestacion per l’occitan a la television

La protèsta aurà luòc dimècres 8 de novembre a 11h30 sus la Plaça del Capitòli

Jol lèma “Volèm l’occitan a la television” se tendrà una manifestacion a Tolosa l’8 de novembre venent a 11h30 sus la Plaça del Capitòli. La crida a manifestar la fan un desenat de movements occitanistas dont Calandreta, Convergéncia Occitana, País Nòstre, Bastir, lo Partit Occitan, Esquèrra Revolucionària Occitana, lo PNO, Macarèl, EELV.
 
Aqueles grops s’amassèron a Tolosa lo 9 d’octòbre passat amb la tòca de lançar una campanha d’accion que portèsse sus dos tèmas: la preséncia de l’occitan a la television publica e sus las antenas privadas, e lo manten dels emplecs ajudats per las escòlas Calandreta.
 
En mai de la manifestacion de l’8 de novembre, d’autras mobilizacions son previstas a Carcassona, Tolosa e Pau.


 
Mai d'informacions sus La Setmana


 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
8.

La television en Occitan es clau per la recuperacion de la lenga. A Mallorca quan varen comencar-se a veire las emissions de la TV3, foguet una sensacion d'obtimisme imparable, que dinamiset tots los altres componets culturals ,l'educacion, los medias, e hajet una gran espectacion de la gent. Encara que la region haja de pagar un cost per que hi haja una television de la region en Òc, las ventajas son enormas. La Region Occitània e País Catalan pot pas renunciar d'haver una tv pròpia.

  • 8
  • 0
Emmanuel Macron Lo Palais
7.

#6 una manifestacion un dimercres a 11:30
I a pas que de gens que trabalhan pas aqueste jorn e a'n aquesta ora, en vila. Aquella manifestacion tocarà deguns e aquelles manifestants son ren que de fenhants, que descreditan l'occitan, e l'occitanisme.
De que víven aquell monde, de quin trabalh?
E de que fóten le dissabte?

  • 4
  • 0
Patana Zecaulet
6.

Soi d'acòrdi per manifestar, mercé a Jornalet de me prevenir pro d'ora per m'organizar.
MAS... cossí fasèm quand trabalham ? Sabi plan que quand volèm, podèm totjorn trobar una solucion, mas facilitarà pas la mobilizacion...

  • 1
  • 0
Patana Zecaulet
5.

Soi d'acòrdi per manifestar, mercé a Jornalet de me prevenir pro d'ora per m'organizar.
MAS... cossí fasèm quand trabalham ? Sabi plan que quand volèm, podèm totjorn trobar una solucion, mas facilitarà pas la mobilizacion.

  • 3
  • 0
Lo Jaumèt
4.

#3 Avètz plan rason, per parafrasar una paraula d'actualitat, podem dire qu'Occitània es SIMBOLICAMENT occitanofòna.

  • 4
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article