Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Carcassona: los vinhairons demandan a l’estat que lor pague çò que lor deu

Après una annada catastrofica amb de culhidas de mens del 25%, los vinhairons lengadocians manifèstan contra lor contèxt economicament mornarós

| @F3Languedoc
Los vinhairons del Lengadòc Bas manifestèron ièr a Carcassona. Revendican la contractualizacion e lo pagament d’acomptes a la compra al près del negòci e dels corratièrs, mai que mai en avent patida ongan una marrida annada istorica amb la culhida pus febla, lo gèl e la secaresa... tot aquò dins un contèxt economicament mornarós.
 
La manifestacion la sostenguèron los vinhairons de Catalonha Nòrd e de País Nòstre.
 
Ongan manifestèron ja en març passat a Narbona per protestar contra las importacions massissas de vin del sud dels Pirenèus del temps que lors tinas son plenas. E mai los vinhairons del Bas Lengadòc foguèsson a l’origina de la protèsta, fòrça productors d’autres endreches d’Occitània jonguèron la manifestacion.
 
 
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet

 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Pirolet
3.

An plan rason de manifestar dins Carcassés e Narbonés. Ara, i a pas res a esperar d'aquela parisencalha qu'a fach de Clemenceau una icòna.

  • 2
  • 0
francesc palma
2.

Macron no dona ni las gràcias, solament lepa lo cuol als poderosos.

  • 2
  • 0
SAÏSSET Traussa .
1.

Cal far la bugada dins aquèl mitan .Las importacions de vin espanhòl sont faitas per d 'estructuras cooperativas .....Rouanet a de vam çò que se vei .Bravo.

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article