Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Catalonha e Aran: tiran d’argent de las bancas en protèsta

L’apèl demandava als ciutadans qu’entre 8h e 9h del matin anèsson retirar d’argent e recomanda de far las crompas en espècias

Los dispensadors d’argent de las principalas bancas coneguèron, divendres passat en Catalonha e Aran, de coas de mond qu’anavan tirar d’argent en espècias. Totas aquelas personas seguissián l’apèl a protestar per la mesa en preson de Jordi Cuixart e de Jordi Sánchez, presidents respectivament d’Òmnium Cultural e de l’Assemblada Nacionala Catalana (ANC).
 
L’apèl demandava als ciutadans qu’entre 8h e 9h del matin anèsson traire d’argent, e mai que los clients de las bancas Caixa Banc e Banc Sabadell exprimiguèsson lor desacòrdi amb lo transferiment de lor sit social. En mai d’aquò, la crida recomanda de se servir d’aquel argent per crompar de causas, en emplegant de liquid e non pas de cartas de pagament, per dinamizar l’economia catalana.
 
Lo jornal estatsunidenc The Washingon Post fasiá resson d’aquela accion.

L’accion se pòt seguir sus Twitter amb l’etiqueta #LaForçaDeLaGent.
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Que li posen Merkel e l'Union Europea una petita condicion a Rajoy, qu' està prevista dins la Constitucion: Què reconega la nacion Catalana, açò seria una passa molt importanta per avancar cap a la negociacion e per saber se Rajoy té intencions de negociar o tot es comedia que fa per no negociar res.
Segurament es de las darreras oportunitats per poder negociar.

  • 1
  • 0
Alaric
2.

Catalunia totjorn a la punta del combat populars. Osca a vosautres poderos e ufanos. .

  • 11
  • 0
Pirolet
1.

L'idèa d'Eric Cantona coèja. Se deuriá far amb un molon de bancas de pel mond!

  • 9
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article