Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Mai de 200 cònsols màgers catalans son anats a Brussèlas

Demandan l’engatjament e l’intervencion d’Euròpa davant una situacion de “violéncia policièra, judiciària e politica” contra Catalonha e Aran

| @SonogramaMGZN
Mai de dos cent cònsols màgers de Catalonha anèron ièr dimarts a Brussèlas per sosténer lo president Puigdemont e sos ministres en exili, e sustot, per denonciar l’empresonament de la rèsta del govèrn catalan e dels presidents de las associacions independentistas.
 
Amb aquel viatge, d’anar-tornar durant la meteissa jornada, los cònsols catalans demandan l’engatjament e l’intervencion d’Euròpa davant una situacion de “violéncia policièra, judiciària e politica contra los partisans de l’independéncia de Catalonha”.
 
A 17h faguèron un acte al Centre Cultural Bozar, amb l’intervencion de qualques cònsols màgers e d’eurodeputats catalans.
 
I aviá unes 700 cònsols màgers que se volián gandir a Brussèlas, mas fin finala, l’associacion de municipalitats a obtengut sonque de plaças per i menar 200 representants. Lo Principat de Catalonha e Aran es compausat de 948 comunas.
 
 
712 cònsols menats en justícia
 
De remembrar que 700 cònsols catalans e 2 cònsols araneses (lo de Les, Emílio Medan, e lo de Vilamòs, Jose Castet), son percaçats per la justícia espanhòla per aver sostengut lo referendum d’independéncia de Catalonha e Aran, que se tenguèt lo 1r d’octòbre passat, jols còps de matraca que los policièrs espanhòls portèron als ciutadans que volián votar.

 

 
TV3: Dos-cents alcaldes es desplacen a Brusel·les per donar suport al govern


 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

E Passa Que T Ai Vist Lo Clapàs (Montpelhièr)
11.

#9 Emai qu'ensajèt un briu d'o fa creire quand dintrèt al partit socialista, Valls es PAS un filh de republican catalan. Lo paire de son paire, eissut de la borgèsia granda catalana èra lo proprietari d'un jornal catolic de drècha que foguèt interdich e tancat per la Republica espanhòla a causa justament de son orientacion clericala, de drecha e anti-republicana. La familha partiguèt a Paris per un exilh endaurat, luonh dels "roges manja-capelans" ont lo filh de familha, artista-pintor se marridèt amb una granda borgèsa soïssa. Aguèron una filha e un filh, lo pichòt Manolo que nasquèt a Barcelona a cò de sos grands (mentrestant tornats dins una Espanha "benaürosament pacificada" per Franco) ont la familha passava unas setmanas de vacanças. Manuel Valls nasquèt doncas a Barcelona e aprèp quauquas setmanas tornèt a Paris amb sos parents ont creissèt e passèt sa vida tota. Aquel es un parisenc, francès e jacobin, (es "catalan" coma Charles Pasque èra corse o coma Franco èra galician) e en bon parisencàs ensajèt a un moment d'èsser rei de França, es a dire president de la republica francimanda de Paris. Sas prèsas de pausicion ipercentralistas contra Catalonha an doncas res de sorprenent.

  • 12
  • 0
Pirolet
10.

#9
A l'Emmanuel, sa quita sòrre li a dich qu'es la vergonha de la família.

  • 4
  • 0
Mèfi! 31
9.

Manuel Valls
Valls es un paradoxe politician, un cas d'escòla.
Al Partit Socialista, voliá cambiar le nom del partit.
Filh de republican catalan, sostèn pas l'esquerra espanhòla.
Amb la pus pichona marca a las eleccions primàrias del PS, venguèt Primièr Ministre.

Amb aquò cal saber qu'es un defensor incondicional d'Israel contra Palestina.

  • 7
  • 0
carles països valencians
8.

sense paraules

17.59 h Lo Parlament regional de Flandes (Belgica) refusèt una mocion presentada pel partit ultraderechista flamenc Vlaams Belang per reconéisser l'independéncia de Catalonha, que foguèt apiejada sonque per aqueste grop, minoritari dins la camèra regionala bèlga. En lo tèxt, tres deputats del grop d'extrèma drecha nacionalista, Ortwin Depoortere, Chris Janssens e Stefaan Sintobin, demandavan "condemnar inequívocamente la repression espanhòla contra l'esfòrç independentista catalan" aital coma "sollicitar dins lo Govèrn federal a reconéisser en Catalonha coma un Estat independent sobiran".

Veire mai en: http://www.20menutas.Es/notícia/3181047/0/desafio-independentista-dirècte-8-novembre

  • 4
  • 8
observan lo mond pp.cc
7.

al ensorrarse lo regim feixiste de franco, la majoria dels seus militans van anar forma par del partit popular.

  • 7
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article