Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcLengadòc NautTolosan

Ven de se publicar lo Manifèst de Tolosa, en sosten a Catalonha

Se demanda a cada deputat europèu d'agir en son arma e consciéncia per defendre los dreches de l'òme

Ven de se publicar lo dich Manifèst de Tolosa, en sosten a Catalonha. Lo manifèst  "per la democracia en vista de la situacion actuala en Catalonha" demanda a cada deputat europèu d'agir en son arma e consciéncia per defendre los dreches de l'òme e lo drech d'autodeterminacion dels pòbles inscriches dins la Constitucion europèa".
 
L'an publicat en seguida de la manifestacion que la visquèt Tolosa dissabte passat per la liberacion dels presonièrs politics catalans. Publicat sus Change.org, lo manifèst a atench mai de tres mila adesions.
 
La declaracion planh la situacion actuala en Catalonha en vista "de la repression violenta viscuda pel pòble catalan, l'empresonament del vicepresident e de 7 membres del govèrn elegits e de doas personalitats de la societat civila, de l'interdiccion de manifestacion pacifica dins tota Espanha, del mandat d'arrèst internacional illegal [...]" contra lo president Puigdemont e qualques ministres que l'acompanhan dins l'exili. Dins aquel sens, lo manifèst soslinha que los membres del govèrn catalan perseguit non an fach "qu'aplicar lor programa electoral dins lo pus grand respècte de las règlas democraticas".
 
Tanben planhon "la persecucion judiciària e las acusacions de delicte d'opinion, rebellion e incitacion a l'òdi infondadas a l'encontre dels cònsols màgers catalans, institutors, caps d'entrepresas e personalitats de la vida associativa", "la muselada autoritària dels mèdias e la pèrda de la libertat de premsa", "las pressions patidas per las entrepresas per que barren lor sèti social en Catalonha dins la tòca de destabilizar l'economia catalana", "l'installacion d'un govèrn non elegit al cap de Catalonha" e "l'illegalitat de las decisions presas pel govèrn espanhòl e pel Tribunal Constitucional".
 
Lo Manifèst de Tolosa se pòt signar sus Change.org.

 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

sempol vanessa
21.

Hola, sóc una persona que ofereix préstecs internacionals. Amb un capital que s’utilitzarà per concedir préstecs entre individus a curt i llarg termini que oscil·laran entre els 5.000 i els 50.000.000 d’euros a totes les persones greus que necessiten realment, el tipus d’interès és del 2% anual. gratuït. Dono préstecs financers
- Préstec d’habitatges
- Préstec d’inversions
- Préstec de cotxes
- Préstec personal
Estic disponible per satisfer els meus clients en un màxim de 03 dies després de la recepció del formulari de sol·licitud.
PS: Missatges molt seriosos. Cap persona seriosa per abstenir-se Correu: sempolvanessaclaude@gmail.com

  • 0
  • 0
"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
20.

Gràcies pel suport, tot ajuda, i amb aquest estat tan faixista que no enten de res però que vol dir molt, per no dir res, vaja com a l'època passada, i que no sorprengui anterior a la II Guerra Mundial.
Tot suport es poc, però pel be de tothom cal vencel's.
Visca la Terra...Lliure! Finsla Victòria!
l'Ernest, "El Tàrrega".

  • 1
  • 0
Emmanuèl Isopet
19.

#18 Grandmercés!

  • 3
  • 0
JosepsBcnCat Barcelona
18.

#17 Hola Emmanuèl, l'estelada neix l'any 1918, inspirada en la bandera cubana. amb l'objectiu que el catalanisme radical o independentista disposés d'un potent símbol propi. provisional fins a l'assoliment de la independència. És l'estelada original de triangle blau i estel blanc, és a dir la fins ara més nombrosa. Amb la creació del PSAN (Partit Socialista d'Alliberament Nacional) al 1969, aquest canvia l'estel blanc per l'estel roig o vermell de la revolució socialista. El triangle blau passa a ser blanc per fer-ne ressaltar el roig de l'estel.

És arran d'una escissió del PSAN produïda al 1972 que aquest adopta el triangle groc -tercera estelada- original de l'ECT (Esquerra Catalana dels Treballadors), que va ser el primer partit polític catalanista de la Catalunya Nord. Aquest canvi va ser fet per diferenciar-se del nou partit resultant de l'escissió o MUM (Moviment d'Unificació Marxista), que va continuar fent-se seva l'estelada de triangle blanc. Aquesta segona estelada va deixar de tenir continuïtat a partir del 1982.

A grans trets aquesta n'és la diferència. Si en vols saber més, vés a la Viquipèdia catalana en què se n'explica la història amb tots els ets i uts.

Salutacions.

  • 4
  • 0
Emmanuèl Isopet
17.

Qualqu'un me saupriá explicar l'origina de la bandièra independentista catalana ? E perqué i a de bandièras amb l'estela blanca sus fons blau e d'autras (mens numerosas, perqué?) amb una estela roja sus fons jaune ?
Mercés d'avança.

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article