Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Vidèo: l’occitan perilha a l’Universitat de Niça

Per n’explicar la situacion an fach un vidèo qu’es estat publicat sul sit YouTube de Cultura Viva

L’ensenhament de l’occitan es en perilh a l’Universitat de Niça. An parlat de ne barrar la licéncia dins aquela universitat, qu’es ara la sola que pòsca formar d’ensenhaires dins la region. Cal d’ensenhaires, e sustot cal una volontat de l’administracion per quitar de pausar de dificultats.
 
Per n’explicar la situacion an publicat un vidèo sul sit YouTube de Cultura Viva.
 
Cultura Viva es una cadena YouTube en occitan niçard que publiquèt son primièr vidèo fa dètz meses, e a l’ora d’ara an ja sortit mai de quaranta filmets en lenga del país sus la cultura locala.
 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Gipon
2.

Que li aguesse pus ren per donar una nòva abriva. Magara seria ben...

  • 0
  • 0
Fracha
1.

Es daumatge que lo departament de Lenga d'Òc de l'universitat de Niça fòrme plus au CAPES despí lu ans 2006... E per lo CRPE concors especial occitan, ren despí la partença de Vernet a L'IUFM - ESPE de Niça, mi sembla. Alora lo temps à passat.
Per se formar : ren a Ais de Provença, alora a distància o à Montpelhier...

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article