Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

De juristas internacionals estúdian cossí menar en justícia los crimes de la guèrra de Siria

Un grop internacional de cambras de justícia crei que las jurisdiccions estatalas son la sola via per jutjar los crimes contra l'umanitat

D'avocats europèus estúdian cossí menar en justícia los crimes contra l'umanitat de la guèrra de Siria. Un grop internacional de cambras de justícia nomenat Guernica 37 crei que las jurisdiccions estatalas son la sola via per far justícia als crimes de la guèrra siriana qu'an provocat de centenats de milièrs de mòrts e de milions de refugiats al mièg d’una impunitat màger.
 
França, Espanha, Suècia o Alemanha son qualques unes dels païses ont se son dobèrts de proceduras restacadas amb los crimes d'aquela guèrra, la majoritat contra las autoritats de l'estat sirian. "Es lo sol camin que nos demòra fàcia al vèto de China e de Russia al Conselh de Seguretat de las Nacions Unidas", çò soslinha Ignacio Jovtis, responsable de l'Airal de Recèrca Politica de la seccion espanhòla d'Amnestia Internacionala.  “Davant lo blocatge, lo recors que demòra contra l'impunitat es de recórrer a la justícia universala a l’iniciativa de cada país”.



abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc Palma
2.

Los qu' encara defensan a los terroristas de l'estat islamic, es a dire l'UE e Arabia Saudita. Mas ara non han pas res a far, perquè Russia defensa a Siria.

  • 0
  • 0
lachaud
1.

A quand una justiça per condemnat Sarkozy qu'a bombardat Libia e transformat aquel pais en un estat drubit a las drògas e a totas sòrtas de trafic pas dau pus recomandable.

Qui es responsable en Siria? Quauques generaus o ben los états occidentaus emben Israel e la CIA?
En Occident, sem dau brave monde; jamai avem envoiats nos armadas sostener de las causas que serian pas netas!

  • 5
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article