Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Barcelona: an fach un impressionant concèrt per la libertat dels presonièrs politics

Una quarantena de bandas joguèron benevòlament davant mai de 50 000 personas. L'argent acampat deu servir per pagar las despensas judiciàrias

| Albert Salamé
L'estadi olimpic de Barcelona aculhiguèt dissabte passat un concertàs per la libertat dels presonièrs politics catalans. Una quarantena de cantadors e de grops de musica faguèron d'un biais benevòl un espectacle esmovent davant un public nombrós de mai de cinquanta mila personas. L'argent acampat es destinat a la caissa de solidaritat qu'ajuda a pagar las enòrmas caucions impausadas per la justícia espanhòla e d'autras despensas judiciàrias derivadas de la procedura contra l'independentisme catalan.
 
Durant l'eveniment se legiguèt de letras dels presonièrs politcs e quitament lo president Puigdemont mandèt un messatge de Brussèlas estant als participants en los mercejar de lors solidaritat e engatjament.
 
De soslinhar la primièra cançon de l'eveniment: lo grop d'heavy metal estatsunidenc A Sound of Thunder interpretèt una version de l'imne catalan "Els Segadors" qu'es venguda plan coneguda en Catalonha.
 
Lo concèrt visquèt de moments esmovents, dont l'interpretacion en catalan que faguèron totes los artistas ensems de la cançon We Shall Overcome de Joan Baez. Enfin, lo public espontanèament se metèt a cantar L'estaca e de l'empont estant los musicians ajudèron al public.
 
Vejatz en seguida qualques vidèos dels principals moments de l'eveniment.



 

 
 

 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
3.

Ven lo començament de campanha, e los Comuns Podem o no se saben explicar ben o no se que los passa. Abans Pablo Iglesias parlava molt de que Catalunha era una nacion e que se l'havia de reconeisser, de l'Estat plurinacional. Ara parla de causas rares, de que l'independentisme ha despertat lo fachisme ? Cal amic Pablo Iglessias se centrar ara en Catalunha e daissar lo reste de l'estat per quan sian las eleccions alà. Xavier Domènec amb son parlar bais no se l'enten gaire, e abans parlava mai de dialeg, mas ara non parla gaire del reconissement de la nacion, ni de recampar los impostes a Catalunha, coma diguet Iceta,que oc parlet de reconeisser la Nacion Catalana. Cal parlar de causes concretas qu' es pugan aconseguir aprés de las eleccions amb lo dialeg, coma lo blindage de la lenga e la cultura catalana, perquè non vengan mai los falangistas a posar un mulon de denuncias, de la recaptacion dels impostes per la Generalitat coma fan a Euskadi e Navarra, e lo reconeissement de la nostra magnífica nacion catalana. E naturalament tamben que quan hi hagi un govern democràtic que ho permeta qu' es pacte un refererendum d'independència amb l'estat, mas pas unicament parlar d'açò. E quan parlar de qu' els son partidaris d'un estat confederal, caldria demanar-los com? perquè amb lo PP coma volen far-ho possible ?

  • 2
  • 0
artur quintana i font La Codonyera ( Aragon)
2.

Me podetz dire que és aquò: la justicia espanyola (castelhana) de que parlatz. Cresetz de verai que aquò esistís?

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article