Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaLanas e Labrit

Son a crear un projècte màger sus l'òbra d'Arnaudin

Entitolats Tralhaires aqueles espectacle, filme e disc sus la memòria de las Lanas cèrcan de micromecènas per lo poder menar a bon tèrme

Joan Francés Tisnèr es a crear un projècte màger per la cultura occitana de Gasconha. Entitolat Tralhaires, lo projècte es un espectacle suls passes de Fèlix Arnaudin, l’escrivan e fotograf gascon del sègle XIX, amb sas extraordinàrias e singularas aventuras del collectatge de las Lanas de Gasconha. Atal Tralhaires prepausa un concèrt multifonic inspirat d’aqueles collectatges, de la vida d’Arnaudin e evòca d’autras formas de rescontres, invitacions e confrontacions trenadas amb los païsatges d’endacòm, la lenga del país e son repertòri portat per d’autres passaires. La tòca finala serà un disc, un filme e un espectacle.
 
Per realizar aquel projectàs, s'es dobèrta una campanha de finançament participatiu sus la plataforma Zeste.
 
"Quan comencè de’s parlar de la mòstra fotografica (a basa de 300 de las 3000 placas presas per Arnaudin) "Le guetteur mélancolique" au Musèu d’Aquitània (mercés a la soa comissària Catherine Vigneron), que lo viengó a Joan Francés, l’idèa de realizar un espectacle qui’n seré per cèrts aspèctes un pendent sonòr. Arnaudin qu’empleguè un art tecnic de punta a la soa epòca, l’art fotografic, qui miè aus extrèms de çò possible e qui’u revela com un artista creator de prumèr plan e non sonque l’etnograf de la Lana gran", çò dison.
 
Tralhaires va virar almens fins en 2019 e val la pena d'ajudar a lo menar a bon tèrme, per la qualitat dels artistas, per la granda mesa en valor de l'òbra d'Arnaudin, e per la memòria del país.
 
 

 
 

Per collaborar amb lo projècte Tralhaires, clicatz aicí.
 
 
 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
5.

Invertir en cultura, far un disc, un filme, e un espectacle, es la melhor invercion qu' es pot faire en las Lanas. Encara recorde los magnífics espectacles que fasia LLuís LLac amb la participacion de molta gent. Los filmes en plan documental son per salvar las nostras cançons, balhs, e tradicions amb lenga nostra. Videos e disques son unas einas que duran molts d'ans e qu' encara molt de temps aprés es poden consultar pels investigadors e interessats per coneisser coma eren abans las causas.

  • 3
  • 0
Joaquim Aragon Porreres
4.

#3 Legís l'article, fenhantàs...

  • 1
  • 0
Impersonal mal plaçat
3.

Responsa al títol :
Qual ? / Qui ? l'estat ? l'union europèa ? la comuna ? los scientifics americans ?

  • 0
  • 1
Oksitanlaştıramadıklarımızdanmısınız Çatal Höyük
2.

Qualques pictures from Arnaudin

https://www.google.fr/search?q=arnaudin+photographe&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjO4tyL5-_XAhUMLVAKHSo1BHAQ_AUICygC&biw=1280&bih=870#imgdii=ksziip7sM-rcQM:&imgrc=oBVWloR5oqnRUM:

òu Jef Sénégas Sarnega agara cossi ai alandat... it's open ! es dierp èèèè !

Part aquò las fòtos del Felix Arnaudin son de tria e portan un testimoniatge ric e preciós sus la lana granda

  • 5
  • 0
farfaneta nimes
1.

çò que fai Tisnèr es totjorn d'una qualitat granda.

  • 8
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article