Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

La justícia espanhòla ara contra Mireia Boya, Anna Gabriel, Artur Mas, Marta Rovira e Marta Pascal

Segon Boya, sens cap de dobte, s'agís de venjança pel resultat electoral

Lo jutge de la Cort Suprèma espanhòla, Pablo Llarena, qu'es lo qu'instrutz la procedura contra divèrses sobeiranistas acusats de rebellion, sedicion e malversacion de fonzes, a alargit l’enseguida contra l'èx-deputada occitana de la CUP, Mireia Boya, e sa companha de partit Anna Gabriel, e tanben contra lo president Artur Mas, la secretària generala d’ÈRC, Marta Rovira; la coordinatritz generala del PDECat, Marta Pascal, e la presidenta de l'Associacion de las Municipalitats per l'Independéncia, Neus Lloveras.
 
Las nòvas investigacions judiciàrias se prononcièron ièr, en seguida del resultat de las eleccions en Catalonha e Aran qu'an tornat daissar una majoritat absoluda de las fòrças independentistas al parlament.
 
Per ara, lo jutge a notificat a aqueles elegits la condicion de mesa en examen per que preparen lor defensa, mas son pas encara cridats a comparéisser davant lo jutge.
 
Segon l'èx-deputada occitana Mireia Boya, se tracta de venjança "sens cap de dobte".
 
 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
9.

Carles, ets molt ruc, primer no existeixen uns "països valencians", segons spain es un estat, no una nació, i nosaltres som fills d'uns nació: Catalunya, i l'únic que penseu es en maneres de fotre al pobre Catalanet, i així als teus propis Valencians els puteixes tu mateix, així com els Mallorquins, Aranesos, Bascos, Gallecs , Canaris etc.
No tens dos dits de front, i ni tant sols tens activitat cerebral destacable, tot un panorama.
I spain igual, au vinga! tothom a la presó, no saben fer res mes, veieu Europa davant de que estem?
Us adoneu a on porta aquesta demagògia?
Fem les coses be i fotem als que ho volen fotre a tot, son uns ...
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
carles paisos valencians
8.

fabulós article que ens oferix hui la premsa Esquerra prepara su gran venganza El partido de Junqueras va a intentar que Puigdemont no sea presidente http://www.abc.es/espana/catalunya/abci-esquerra-prepara-gran-venganza-201712250315_noticia.html

  • 0
  • 15
carles pais valencià
7.

la vanguardia El 21-D nos abre los ojos: hay dos Catalunyas que deben convivir juntas Los independentistas se equivocarán si persisten en una vía unilateral y el Gobierno debe plantearse una negociación a fondo y sincera

  • 5
  • 21
artur quintana font barcelona
6.

La justicia espanhola? Qué es aquò?

  • 11
  • 0
Joaquim Aragon Porreres
5.

#3 A tu t'agrada molt la democràcia de l'època del Caudillo!

  • 9
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article