Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo discors de cap d’an del president de la Generalitat de Catalonha s’es fach pel primièr còp en exili

Puigdemont ditz a Espanha que “coma a mal capitat la recèpta de la violéncia, la repression e la liquidacion de l’autogovèrn, comence fin finala l’èra del dialòg e la negociacion”

| Junts per Catalunya
Pel primièr còp, lo tradicional messatge de cap d’an del president de la Generalitat de Catalonha, s’es fach de l’exili estant. Lo messatge es estat enregistrat a Brussèlas e es estat difusat a travèrs dels rets socials Twitter, Facebook e Instagram.
 
Dins son discors, lo president Puigdemont a exigit de l’estat espanhòl que “rectifique”, e mai que “repare lo damatge qu’a provocat” e que negòcie “politicament amb lo govèrn legitim de Catalonha”.
 
Puigdemont a dich al govèrn espanhòl que se pretend d’èsser vertadièrament una democracia europèa deu reconéisser lo resultat de l’eleccion del 21 de decembre passat. “Fòrça ciutadans espèran que, coma a mal capitat la recèpta de la violéncia, la repression e la liquidacion de l’autogovèrn, comence fin finala l’èra del dialòg e la negociacion que sèm a reclamar dempuèi d’annadas”, çò a assolidat Puigdemont en tot assegurar que lo discors de l’an que ven se farà, coma d’abitud, del Palais de la Generalitat estant.
 
A prepaus dels presonièrs politics, lo president catalan a afirmat qu’es per l’estat espanhòl una “vergonha” e un “escàndol”. “N’avèm quatre: lo vicepresident Oriol Junqueras, lo conselhièr Joaquim Forn, Jordi Sànchez e Jordi Cuixart”, çò a ramentat. “Los acusan, coma a totes nosautres, d’aver complit lor engatjament electorala e d’èsser estats fidèls al Parlament de Catalonha, amb la sola intencion de bastir un país melhor”, çò a denonciat.
 
Enfin, Puigdemont a desirat qu’aqueste 2018 “siá un an prospèr, un an de progrès e un an d’armonia ont se gaudisca de las valors constitutivas de la republica: libertat, egalitat e fraternitat”.
 
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrrega" iguaalada (PP.CC.)
22.

Visca Catalunya Lliure! I quins ous President! Que us ho digui a la cara i sense embuts, es d'admirar.
Que tothom sàpiga, que aquest País, només el mana el que vol que mani el Poble Català , i per ara es el President Puigdemont, i ames aquestes últimes eleccions son il·legals, i a mes hi han hagut irregularitats, només un estat faxista (O falangista, en aquest cas), ho podia fer.
Potser a algú sense escrúpols li pot semblar be, però es una barbaritat, i no ho volem! Volem, volem un País lliure!
Visca la Terra...Lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 1
  • 0
carles xàtiva
21.

#20

grácies per lainformació, cal estar sempre informats i no tindre por a les diferents idees dels altres, la pluralitat és una riquea que forma part d'espanya. Tu ets espanyol 100% i català, al menys en papers i així vius i moriràs encara que de cor ets català només. sempre avant! respecte les teues idees encara que no les compartisc i trobe que ser espanyol, i valenciào catalàcom tu, es por viure sense traumes i amb tota naturalitat i alegria

  • 0
  • 4
Joaquim Aragon Porreres
20.

#19 La realitat d'Espanya? Un país ridícul que deixa impunes els hipercorruptes del PP i els feixistes, i empresona independentistes per delicte d'opinió, amenaçant-los de penes inversemblants de 30 anys de presó. Recentralització, idolatria d'un passat imperialista, menyspreu cap a la diversitat, voluntat d'imitar França però amb brutalitat i sense subtilitat. No hi veig cap interés. Visca Mallorca lliure! I potser algun dia València, quan els teus amics torneu a la raó i a l'orgull de recuperar la nació veritable, no la forastera espanyola que ens voldria morts.

I si vols informació contrastada, vet aquí: https://www.naciodigital.cat/noticia/146010/televisio/suissa/posa/discurs/cap/any/puigdemont/al/nivell/merkel/may/putin

Bona nit!

  • 5
  • 0
carles xàtiva
19.

#17

vullc que obriu els ulls davant la realitat, esteu cegos i deveu trobar la llum, "la veritat us farà lliures"
adoctrinats com esteu per l'ìdol de l'independentisme, i dispostos a sacrificar-ho tot per ell, com hitler i les masses que l'apoiaven ... després es varen donar compte que tot era un gran destarifo, aixìna os passarà a vosaltres

  • 0
  • 23
carles xàtiva
18.

#17

ací ne tens una altra, llig llig i gaudix ausades

Puigdemont especula con volver oculto en un barco
También sopesa entrar en España escondido en un maletero, disfrazado, o por las montañas, y presentarse en el «Parlament» para ser investido

  • 0
  • 15

Escriu un comentari sus aqueste article