Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Paintback: lo movement artistic berlinés per transformar los tags faissistas

L'accion individuala de l'artista Ibo Omari es venguda un movement artistic

L'artista de carrièra berlinés Ibo Omari ven d'iniciar un movement artistic per eliminar de tags neonazis. Davant la proliferacion de tags de croses gammadas, Omari se serviguèt de son art e sa creativitat —e quitament son umor— per transformar los simbòls e los eslogans faissistas o xenofòbs en quicòm de divertissent e artistic. En mai d'aquò, l'ultradrechista qu'aurà fach lo tag i trobarà una polida responsa ciutadana.
 
La campanha, sonada #Paintback, es pas pus una accion individuala mas un movement global qu'an jonch plusors artistas, e quitament d'enfants. E es atal que transforman los tags faissistas en simpatics dessenhs, coma ne podètz veire qualques unes en seguida.
 


 

 
 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Lo raiòu País cevenòu
1.

O coma faire espelir d'una vision infernala... la Beutat. Òsca e Gra-me-cí a vautres, artistas de la carrièira per semenar la color de l'Amor, la lutz !

  • 2
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article