Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Alemanha aurà enfin un govèrn

Après quatre meses sense govèrn, los conservators de Merkel son arribats a un acòrdi amb los socialdemocratas

Alemanha aurà enfin un govèrn. Los conservators de la cancelièra alemanda, Angela Merkel, e lo Partit Socialdemocrata (SPD) arribèron ièr a un acòrdi per far un govèrn de granda coalicion après tota una nuèch de negociacions, çò rapòrta Der Spiegel. Aquel acòrdi met un ponch final a quatre meses sens govèrn, una situacion inedita fins ara en Alemanha.
 
L’acòrdi met en evidéncia la reparticion dels ministèris. Los socialdemocratas auràn lo de las finanças, lo dels afars exteriors e del trabalh. Aquel acòrdi metrà fin a la crisi politica sortida de las dificultats de formar un govèrn après que los conservators de Merkel ganhèron las darrièras eleccions legislativas sens majoritat sufisenta.
 
Lo primièr ensag de govèrn amb los liberals e los verds —conegut coma la coalicion jamaicana pr’amor de las colors dels tres partits— capitèt pas e, alavetz, los conservators entamenèron de negociacions amb lors grands rivals, los socialdemocratas. Lo partit de Martin Schulz deu ara sometre l’acòrdi a sos 464 000 sòcis.

 


abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
4.

Los banquier finalament s'han sortit amb la seva imposant la Grosse coaliccionen,que tants de beneficis ha donat a la banca privada alemanha.

  • 1
  • 0
Pirolet
3.

#2 "... se daissan de Caire..." plan segur.

  • 0
  • 0
Pirolet
2.

Per çò que val un govèrn! Belgica a demostrat pendent mai d'un an que se pòt viure, e plan, sens govèrn. Sustot que quand es aital, se daissan de aire los projèctes faraonics e los que fan virar la maquina s'entrevan de la vida vidanta.

  • 1
  • 0
Mèfi ! 31
1.

Le país s'èra pas arrestat.
S'an meses d'accòrdi per se despartir le fromatge...

  • 3
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article