Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Moscòu: un accident aerian causa la mòrt de 71 personas

L’avion s’escrachèt ièr pauc après despegar, en ocasionant la mòrt de totes los ocupants

Un avion de la companhiá Saratov Airlines amb seissanta cinc passatgièrs e sièis membres de l’esquipatge s’escrachèt ièr pauc après despegar, en ocasionant la mòrt de totes los ocupants. Lo Ministèri de las Emergéncias rus a publicat la lista amb lo nom de las setanta una personas mòrtas, ont dos enfants e un adolescent.
 
“Un Antonov AN 148 que fasiá lo vòl (6W)703 de Domodedovo (Moscòu) a Orsk a patit un accident près de Stepanovskoye, dins lo districte Ramenskij de la region de Moscòu”, çò ditz lo comunicat oficial del Ministèri de las Emergéncias rus.
 
Segon Sputnik, una enquèsta es estada dobèrta. La pòrtavotz del comitat de las enquèstas rus, Svetlana Petrenko, a dich que l’avián dobèrta per una sospechada “violacion de las nòrmas de seguretat aeronautica e d’esplecha dels mejans de transpòrt aerian qu’a derivat vèrs la mòrt de mai d’una persona”‘.
 
L’avion a desaparegut dels radars pauc après despegar de l’aeropòrt de Moscòu Domodedovo. L’agéncia russa del transpòrt aerian, Rosaviatsia, raportèt alavetz que l’esquipatge de l’AN 148 aviá quitat de respondre als contrarotlaires aerians qualques minutas après l’enaurament”.
 
Segon Flightradar24, un sit web suedés que susvelha en temps real los vòls de tot lo Mond, l’avion passèt dels 1889 mètres d’altitud als 975 a la darrièra minuta abans que lo radar ne perdèsse lo senhal. A aquel moment, l’avion èra a unes vint quilomètres al sud-èst de Domodedovo.
 
 
 
La cadena russa Life a publicat un vidèo amb las rèstas de l’avion:
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

francesc palma
1.

Cresi qu' ha estat un accident e non ha estat un atemptat. Las condicions metereologicas eran molt dolentas pel fred e aqueste avion era d'èlice e semblava antic.

  • 1
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article