Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.LengadòcComtat de FoisPaís de Fois

Lo Festen’Òc de Saurat se destampa lo 24 de març que ven

Puèi, lo festenal occitan contunharà lo 23 de junh, se tornarà téner del 13 al 15 de julhet e s’acabarà lo 6 d’octòbre

Lo 24 de març venent, començarà l’edicion d’ongan del Festen’Òc de Saurat (País de Fois), amb un estagi de fabricacion de panièrs pels adultes e un balèti pels enfants amb lo grop Parpalhon. En mai d’aquò, la dobertura del festenal cultural occitan prepausa tres balètis amb Les Irètges, Bouilleurs de Sons e Parpalhon.
 
Puèi, lo Festen’Òc contunharà lo 23 de junh, amb una velha de Sant Joan coma cal, se tornarà téner del 13 al 15 de juhet e s’acabarà lo 6 d’octòbre. Tot es gratuit.
 
Festen’Òc ven de mai en mai lo festenal occitan de referéncia, ont se viu una occitanitat festiva naturala dins un pichon vilatge e i a de jovenòts que parlan la lenga e que la parlan bèlament. Es un eveniment transversal ont se mesclan de militants occitans, d’alternatius, de festejaires, d’amoroses de danças, d’amoroses de convivéncia, de joves e mens joves que se bandan e furgan, d’afogats de las discussions politicas e del rire. De legir l’article de Terric Lausa sus l’edicion de julhet passat.
 
Per mai d’informacion podètz vesitar lo sit web del festenal e tanben sas paginas Twitter e Facebook.



abonar los amics de Jornalet
 

Articles relacionats

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Emmanuèl Isopet
15.

#14 E tu, que fas? (levat criticar çò que pòdon far los autres)
Pausi la question, n'espèri quitament pas de responsa, ja que gausas quitament pas pausar ton nom vertadièr. Ursoment que, coma los de Saurat, n'i a que fan de causas, e que parlan la lenga, e que fan viure los gropes occitans e que mòstran quicòm.
Ai comprés que participaràs pas a aqueste festenal. As plan rason, ne cal per tot lo monde, e Saurat es pas per tot lo monde. Espèri que tròbas endacòm mai çò que t'interessa. E que fas tremolar la capitala e Macron!

  • 4
  • 17
Subrevida Occitana
14.

#12 E Marta tanben. Macron a de marrida sang a se far.

  • 5
  • 1
Subrevida Occitana
13.

#5 Lafont, Roqueta, Bodon, Fontan, las luchas qu'avetz menadas son pas estadas vanas : fasem de paniers e de baletis.

  • 6
  • 1
Emmanuèl Isopet
12.

#11 Gandhi fialava.

  • 1
  • 0
Manas Roquetianas
11.

#5 ou ! Un revolucionari de la paniera e del baleti ! Paris ne'n tremola encara ! Si, es lo Sicre (lo tamborinaire mondialament conegut ?) qu'o ditz,alara...Tsss....

  • 3
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article