Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Montpelhièr: d’òmes cagolats an castanhat los estudiants en cauma

Se sospiècha la complicitat del degan de la facultat de drech amb los assalhidors

Los estudiants en cauma de l’universitat de Montpelhièr son estats victimas d’una agression sens  precedents. Dins la nuèch de dijòus a divendres, a mièjanuèch e mièja, los estudiants qu’ocupavan l’anfiteatre de la factultat de drech los castanhèron d’òmes cagolats armats amb de matracas e bastons. E mai los estudiants foguèsson una cinquantena e los assalhidors cagolats una quinzena, la violéncia de l’agression foguèt enòrma, coma testimònian los imatges preses pels telefòns mobils qu’a renduts publics France 3. Plusors estudiants nafrats son espitalizats.
 
Devèrs 1h del matin, intervenguèron las fòrças de l'òrdre en evacuant l'universitat que restarà barrada fins a deman diluns.
 
 
Un professor de drech demest los assalhidors?
 
Los agarrits sospièchan de la complicitat del degan de la facultat de drech, Philippe Pétel, amb aquela agression. Aqueste auriá presat la preséncia d’un professor de drech demest los òmes cagolats segon Libération. Philippe Pétel demissionèt divendres de ser.
 
 

 

 

 

 




abonar los amics de Jornalet
 
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

ltrobat
4.

#3 :
Aquò qu'ei ua sanccion adminstrativa relativa au fonccionament de l'universitat. Mes n'empacha pas que sia perseguit au penau per complicitat d'agression armada.

  • 5
  • 0
V per Vendetta
3.

#2 Lo venon de fotre defòra de son deganat, non ?

  • 5
  • 0
Enric Mala Tèsta
2.

Aquel arganhhòl que lor servís de "doyen", de degan, se deuriá far perseguir per complicitat d'agression armada e per non-assisténcia a pesonas en dangièr…

  • 13
  • 0
Pirolet
1.

Lo temps passa e sembla que la direccion faissisanta de la fac de drech de Montpelhièr cambia pas. En 68 aviá ja aquela reputacion, puèi i aguèt lo FN Jean-Claude Martinez coma professor, qu’i èra coma un peis dins l’aiga, e ara tustan suls estudiants amb la benediccion del degan.
Aprèp, t'estonas de cèrtas decisions de "justícia" un pauc curiosas.

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article