Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Barcelona: dimenge que ven se tendrà una granda manifestacion per la liberacion dels presonièrs politics

La manifestacion respond a la crida de divèrsas associacions, collectius e sindicats e cèrca de defendre las institucions catalanas, los dreches e las libertats fondamentalas

Dimenge que ven, 15 d’abril, se tendrà a Barcelona una granda manifestacion contra la repression en Catalonha e Aran, per la democracia e la liberacion dels presonièrs politics. La protèsta se tendrà a l’ocasion dels sièis meses de l’encarceracion dels presidents de las doas principalas associacions independentistas, Jordi Cuixart e Jordi Sànchez. Se prevei que serà una manifestacion gigantassa amb la participacion de plusors associacions que son a organizar d’autobuses per anar a Barcelona, e mai de la Val d’Aran estant.
 
La manifestacion respond a la crida de divèrsas associacions, collectius e sindicats qu’an creat amassa l’Espaci Democracia e Convivéncia per fin de “defendre las institucions catalanas, la convivéncia, la coesion sociala e los dreches e las libertats fondamentalas dels ciutadans que son estats violats” en Catalonha e Aran.
 
Lo cortègi partirà a 11h del matin al Passeig de Gràcia de la capitala catalana.
 
 
Un autobús d’Aran estant
 
Taula per Aran organiza un autobús per se gandir a la manifestacion e ne tornar. Lo collectiu aranés fa un apèl als compatriòtas occitans de Comenge e endacòm mai per  jónher aquel autobús e anar ensems entrò Barcelona. Per mai d’informacion podètz escriure a taulaperaran@gmai....
 
 

 
 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

E Passa Que T A Vist Lo Clapas (Montpelhier)
4.

Lo pieger es que sabem jà cossi aquesta protesta popularia serà relatada pels mediàs francimands, a cops de : "les extremistes catalans a nouveau dans la rue" e autres : "Catalogne, le péril populiste" e patin-cofin. L'ipocrita volontat parisenca de veire un manat de malfatans a mitat baugs aqui ont i-a la volontat democratica de tot un poble. Aquo se passaria sus las terras de Poutine, que l'auto-proclamada patria dels drechs umans seria la primiera a se n'esmover. Indignacion selectiva e plan compresa.

  • 12
  • 0
francesc palma
3.

S'han de daissar de colhonades e negociar dins la Constitucion, que volen estat aital fins a la fin del mond, fent manifestacions ?
Visca la magnífica Nacion Catalana !

  • 3
  • 0
Pirolet
2.

Solidaritat amb la manifestacion per la libertat dels presonièrs politics en Espanha!

  • 10
  • 0
carles països valencians
1.

(diari ahui) nyas coca!!!!!!! l'independentisme està desbruixolat i dividit El govern alemany diu ara que les paraules de la ministra de justícia sobre Puigdemont van ser "un malentès" El portaveu de l'executiu de Merkel afirma que no es posarà en contacte amb el president català EFE Berlín 09/04/2018 16:01 El ministeri de Justícia alemanya s'ha fet enrere de les declaracions que va fer divendres la titular, Katarina Barley, en què va avalar la decisió de la justícia alemanya de no extradir Carles Puigdemont per un delicte de rebel·lió. Així, el portaveu d'aquest ministeri, Piotr Malachowski, ha explicat que Barley ha parlat amb el seu homòleg espanyol, Rafael Catalá, per aclarir el "malentès" pels seus comentaris sobre la decisió de la justícia alemanya. Així, el portaveu ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa que Barley "no va prendre ni prendrà cap postura" sobre un procés judicial en marxa, que "no hi va haver declaracions autoritzades" de la ministra i que s'ha d'esperar al que decideixi l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein. El diari 'Süddeutsche Zeitung' va publicar divendres que la ministra va qualificar "d'absolutament correcta" la decisió de l'audiència de descartar el càrrec per rebel·lió i va afirmar: "Ho esperava". A més, també va avisar que la justícia espanyola ho tindria difícil per justificar el delicte de malversació: "No serà fàcil". Barley, a més, va afirmar que es podia començar a "parlar també dels components polítics" del procés judicial. Fonts del 'Süddeutsche Zeitung' han assegurat a l'agència Efe després d'aquesta roda de premsa que les declaracions es van produir en una trobada confidencial de la ministra amb mitjans alemanys. Tot i la insistència dels periodistes durant la roda de premsa, el portaveu del ministeri de justícia ha evitat respondre si Barley va dir aquestes paraules divendres passat. Tampoc ha contestat a les preguntes directes sobre les declaracions relatives als "components polítics". L'executiu de Merkel no es posarà en contacte amb Puigdemont Per la seva banda, el portaveu de l'executiu alemany, Steffen Seibert, va assegurar que el govern alemany no té "expectatives polítiques" respecte al procés polític i que en cap moment s'ha posat o preveu posar-se en contacte amb Puigdemont. El govern d'Angela Merkel té el "convenciment que el conflicte català pot i s'ha de resoldre's dins del marc de la Constitució i de l'ordre legal espanyol" i té "l'esperança" que "dins la política espanyola hi ha moviment en direcció a una reconciliació" i que aquesta sigui la "intenció" de tots els actors. "Però això ho deixem a Espanya, als seus actors polítics", ha afegit Seibert, qui també ha recordat que el govern alemany continua considerant el conflicte com una "qüestió interna" d'Espanya, un "Estat de dret democràtic" i que ha de resoldre la qüestió garantint "l'ordre constitucional".

  • 12
  • 35

Escriu un comentari sus aqueste article