Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Manuel Valls poiriá èsser candidat a èsser cònsol màger de Barcelona

L’èx-primièr ministre francés es a estudiar la proposicion de Ciudadanos per las eleccions municipalas a la comuna de la capitala catalana

L’ex-primièr ministre de França Manuel Valls expliquèt divendres passat a la television publica espanhòla, TVE, qu’estudiava la proposicion del partit politic Ciudadanos que li ofrís d’èsser candidat a la direccion de la comuna de Barcelona per las eleccions municipalas venentas. Ciudadanos es un partit ultranacionalista espanhòl e antiindependentista, que se bat contra las politicas lingüisticas que favorisson lo catalan e l’occitan en Catalonha e Aran.
 
Valls precisèt que s’èra fòrça engatjat contra l’independéncia de Catalonha perque cresiá qu’èra un afar fòrça important per Euròpa e li agradariá de demorar engatjat “d’un biais o d’un autre”. Per ansin, ajustèt: “Soi intrat dins aquel debat pr’amor que soi nascut a Barcelona, filh de catalan, e perque vòli tanben donar a Catalonha e a Espanha mas originas”.
 
 
Tensions per causir lo candidat per Barcelona
 
L’actual pòrtavotz de Ciudadanos a Barcelona es Carina Mejías, qu’a anonciat publicament son intencion d’èsser candidata a las eleccions municipalas. Mas darrièrament li arriba fòrça concurréncia. En mai de Manuel Valls, tanben l’èx-deputat Jordi Cañas vòl èsser candidat. Cañas quitèt la politica en seguida d’una acusacion de frauda fiscala, mas après èsser relaxat per la justícia, es tornarmai present dins los mèdias e vòl tornar a la politica activa.
 
 
Del Partit Socialista a La Republica en Marcha
 
Après èsser primièr ministre, Valls se presentèt a l’eleccion primària del Partit Socialista francés (PS) per la presidenciala de 2017 mas Benoît Hamon ganhèt contra el. Puèi se prepausèt a Emmanuel Macron, qu’aviá sostengut tre lo primièr torn de la presidenciala contra Benoît Hamon, coma candidat a las legislativas per son partit La Republica en Marcha (LREM), mas Macron o rebutèt. Aital, Valls se presentèt coma candidat socialista, mas LREM li opausèt pas cap d’adversari per sa circonscripcion. Valls foguèt elegit deputat a l’Assemblada Nacionala francesa per solament 139 vòtes de mai que sa rivala d’esquèrra Farida Amrani, e, qualques meses pus tard, quitèt lo PS per passar al grop d’LREM.
 
 

 


abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Iguaalada (PP.CC.)
16.

Es divertit, fracassa a França, i ara vol Catalunya, per fer política, va fer res mentre era al govern francès per la Catalunya Nord, pels Bascos, els Occitans. els Corços, etc?
No oi, doncs que ve a fer a Catalunya? Si ni sap on es el mar a Barna, i e mes amb els que volen destruir el País, i sabeu sense cap motiu, només pel plaer de fer-ho. Del els cria i ells es junten!
Visca la Terra...Lliure! Fora botilfers!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Pirolet
15.

#14 Rassurez-moi, Charles, ce n'est pas vous qui êtes allé détruire la plaque de Guillem Agulló que la mairie de Valence avait mises aux Vivers ? Excité comme vous l'êtes, on pourrait le craindre...

  • 6
  • 0
carles països valencians
14.

violència independentista .... www.ara.cat/politica/Albiol-escridassat-Badalona-Sant-Jordi_0_2001999988.html

"Albiol, escridassat a la seva ciutat mentre repartia roses de Sant Jordi: "Ets la vergonya de Badalona
"Ets la vergonya de Badalona". També ha hagut de sentir com li deien "fora, fora". Albiol, També s'han sentit crits com "burrU, burrU".

RECOLLONS, si fóren crits a fuigdelmón els indenpendentistes tractarien de fatxes i nazis als cridaners, però burlA-se i humiliar a Albiol, és democràcia, és valentia, és catalanitat, és tolerancia ...

VERGONYA SENYORS VERGONYA

  • 0
  • 12
francesc palma
13.

Manelet no vulgas anar amb los falangistas, aliats de Hitler e Mussolini e naturalament de Franco

  • 5
  • 0
JC D
12.

Aquel estafier es un dangier per la democracia. Mas que passessa pas las primàrias.

  • 15
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article