Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Rugbi de XIII: de l’importància del beveire d’aiga

Lo mes d’abril s’acaba sus de nòtas optimistas pels Dragons Catalans, lo Tolosa-Olimpic e Limós

A Ramonvila, los jogaires del Vilagalhenc-Argon-Rugby-League baton Vilafranca de Roergue (20-17) e ganhan lo Challenge Aillères (copa de las formacions d’Elèit-2)
A Ramonvila, los jogaires del Vilagalhenc-Argon-Rugby-League baton Vilafranca de Roergue (20-17) e ganhan lo Challenge Aillères (copa de las formacions d’Elèit-2) | www.ffr13.fr
Lo tombat que balha de vam…
 
Los responsables catalans faguèron apèl a l’australian Josh Drinkwater  per remplaçar Luke Walsh que pòt pas mai jogar en rason d’una nafradura bèla a una cavilha. Arribat lo dijòus de matin, l’australian joguèt tre dissabte a la mesclanha fàcia a Hull FC a Brutus. Examen de dintrada plan capitat amb, en mai del jòc a la man, las tres transformacions dels ensages catalans marcats e tres penalitats ensacadas. Mas, dins la darrièra minuta, foguèt lo Tòni Gigòt que tustèt lo còp de pè decisiu: un tombat que passèt al ras de la barra per balhar, sus la marca de 25-24, la tresena victòria de la sason als Sang e Aur que daissan atal la coa del classament a Huddersfield. Mas los catalans son a quatre punts de Wakefield (7n) e de Salford (8n) que cal ragantar per evitar de se trapar tornar dins l’infernala pola monta-davala. Dijòus, los catalans aniràn desfisar lo cap de fila Saint Helens.
 
En Championship, Tolosa a repres fòrça per anar batre Swinton62-8 abans de reçaupre un brave talhon aqueste dissabte a Blanhac: Featherstone. La segonda plaça es en jòc!
 
 
Limós engarça los Singlars
 
En Elèit 1, los Dragonets refortisson lor primièra plaça en batent, en partida de dobertura de la Superliga, los carcassoneses: 40-6.
 
Dimenge al Molin, jos una brava pluèja dins lo primièr temps e jol solelh dins lo segond (e òc, lo Diable batiá sa femna), Lesinhan pensèt de signar una tresena victòria aquesta sason suls campions en menant 15-8 a cinc minutas del tèrme; mas un ensag del talonaire Teixido entre los pals e una escapada serpentejaira de l’arrièr Lavesnes, los dos ensages transformats per l’inusable Mickaël Murcia, permetèron als limosencs de s’impausar 20-15e de passar davant los Singlars al classament per la segonda plaça.
 
Avinhon es a l’arrèst e coneis una novèla desfaita del costat de Tolosa: 17-10. Partida sarrada a Palau e victòria dels locals 16-15 suls Orses de St Gaudençalara qu’Albi dispausa aisidament de Vilanòva: 36-10. A quatre jornadas de la fin, Albi es cinquen (26 punts), St Gaudenç seisen (24 punts), l’AS Carcassona setena (23 punts) e Palau 8n (22 punts). Solas doas d’aquelas quatre formacions seràn qualificadas pels barratges.
 
 
Dimenjada de copas
 
Aquesta dimenjada, serà consacrada a las copas cò de l’Elèit e cò dels juniors.
Pel compte de la Copa Lòrd-Derbydissabte de vèspre a Carcassona, las mièjas finalas opausaràn Limós e Albi (15 h), puèi Lesinhan e Sant-Esteve/XIII catalan (18 h). Dimenge, en juniors, per la Copa Nitard, a Limós, l’AS Carcassona afrontarà Tolosa (14 h) alara que Lesinhan e Baó se rescontraràn (16 h).Las finalas de las doas Copas se tendràn lo dimenge 10 de junh a Perpinhan aprèp una serada al Barcarès ont la Federacion recompensarà los melhors jogaires de la sason.
 
Aqueste dimenge, èra pas lo jorn de Lesinhan: de finalas de copas se debanavan a Ramonvila e los minims de l’FCL perdèron contra St Estève/XIII catalan 26-0, puèi los cadets daissavan partir la Copa a Albi: 37-18. La finala de la Copa Aillères, reservada a l’Elèit 2 veniá a Vilagalhenc-Argon. Los jogaires de Cabardés batián mercé a un ensag a doas minutas de la fin los Lops de Vilafranca de Roergue: 20-17.
 
 
NRL: Un vent de Tempèsta se lèva
 
En Austràlia, la Tempèsta de Melbourne balha la leiçon als Combatents neozelandeses: 50-10, alara que lo cap de fila, los Dragons de Sant Jòrdi, baton los Poletons de Sydney 24-8. Los Bròncos van ganhar cò dels Lapinons: 24-20, alara que los Vaquièrs son a l’arrèst (desfaita sus lor pelena 8-18 fàcia als Raiders) e que las Anguialas baton de gaire 24-22 los Tigres de l’Oèst.
 
 
 
 
Alan Roch




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Escriu un comentari sus aqueste article