Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Lo conselh departamental d’Arièja exigís “la liberacion dels presonièrs politics catalans e lo retorn dels exiliats”

Los conselhièrs demandan que “sián respectats los dreches e libertats fondamentalas que fondan lo principi de la democracia” e qu’“una solucion politica e democratica siá trobada”

| Jorge Franganillo
Gaireben totes los conselhièrs departamentals d’Arièja (22 sus 26) an signat un manifèst per “la liberacion dels presonièrs politics catalans e lo retorn dels exiliats”, çò rapòrta La Dépêche.
 
Lo comunicat es net e clar. Explica que “dempuèi octòbre de 2017, Catalonha coneis una situacion politica trebolada: de representants d’associacions, d’elegits legitims son empresonats o forçats a l’exili malgrat lor acòrdi per l’organizacion d’eleccions anticipadas”.
 
“Sens voler prene posicion sul subjècte de l’independéncia de Catalonha, lo conselh departamental d’Arièja demanda que sián respectats los dreches e libertats fondamentalas que fondan lo principi de la democracia”, çò indican. Enfin, “los elegits del conselh departamental exigisson la liberacion dels presonièrs politcs, lo retorn dels exiliats dins lor país, la fin de la repression e la mesa en òbra de condicions favorablas a la represa d’un dialòg constructiu per qu’enfin una solucion politica e democratica siá trobada”.






abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

"Tàrrega" Igualada (PP.CC.)
9.

Ho escoltaran? Perquè es que son tan rucs que ni això.
Visca la Terra...lliure!
L'Ernest, "El Tàrrega".

  • 0
  • 0
Felip Martèl Montpelhier
8.

#6 Ah, aqui tòrna la cellula ripòsta dau PP. Adòro l'idèia d'Espanha comma una de las mai grandas poténcias del mon, per dire pas de la galaxia : aqui n'avèm un que n'es demorat au temps dau paure Carles Quint. Per quant a la lei e a la legalitat, sembla d'aguer eissubliat coma las autoritats belgas, soissas e alemandas, au mens dinqu'aüra, aprecian las demandas fondaas sus la "legalitat" espanhòla.

  • 9
  • 0
Alem Bèfit Ciutat de Pàmias (comtat de Foish)
7.

#5
S'aquel mateish conselh departamental posquèssa aparar l'occitan e metre en plaça una politica per la lenga que tot un ramat de conselhièrs parlan, siriá una revolucion. Pel moment, malurosament, vesèm pas encara res. Al contrari... Mas, vertat es que, gràcias a un conselhièr departamental nòrd-catalan d'origina, a avut le coratge d'un manifèst per la liberacion dels presonièrs politics (ja que son presonièrs politics; podèm jogar suls mots mas la realitat es aquela). E aquò, sense cap de dobte, nos ac cal saludar.

  • 9
  • 0
carles països valencians
6.


A espanya no n'hi han presos polítics ans POLITICS EMPRESONATS per haver transgredit la llei i pe tant ells mateixos s'han clavat a la presó, no per les seues idees ans per els seus actes anticonstitucionals.


Rajoy demana un Govern “viable” i capaç de dialogar “seriosament” (diari avui)

El president del govern espanyol diu que l’executiu farà tot “el que està a les seves mans” però reclama que “els altres acompleixin amb la seva obligació”
Avisa que “la llei s’ha d’acomplir, i la llei ens afecta a tots”
Rajoy ha demanat a Torra que a compleixi amb la llei perquè són les “regles del joc” i perquè és un dels valors fonamentals sobre els que s’ha construït la Unió Europea. Assegura que l’executiu espanyol posarà “tot el que estigui a les seves mans” per recuperar aquesta normalitat, però exigeix que “els altres acompleixin amb la seva obligació”.
“Però en un país que forma part de la Unió Europea i que és una de les potències més importants del món, la llei s’ha d’acomplir, i la llei ens afecta a tots”, ha apuntat durant una intervenció a Vigo, on ha assistit a l’assemblea general del Cercle d’Empresaris de Galícia i on també ha parlat de la negociació dels pressupostos i la situació de l’economia espanyola.

Vòtes: 0 vots positius 2 vots negatius

  • 0
  • 23
E Passa Que T Ai Vist Lo Clapàs (Montpelhièr)
5.

Lo Conselh Departamental d'Arièja sauva l'onor d'Occitània tota, e mai que mai de la region "Oxitany" qu'en matièra de solidaritat amb Catalunya sa presidènta es demorada fins ara TOTALAMENT muda.

  • 9
  • 1

Escriu un comentari sus aqueste article