Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

crotz-tolosaCreated with Sketch.GasconhaBearnPalés

Pau: mai de cent personas an participat a la serada de solidaritat amb Catalonha

Amb la preséncia de la deputada aranesa Anna Geli e del deputat catalan Xavier Bernat, las discussions permetèron d’assabentar lo public de la realitat de la situacion en Catalonha e Aran

Mai d’una centena de personas participèron dijòus passat a la serada de solidaritat amb Catalonha que se teniá a Pau. L’eveniment faguèt venir la deputada occitana al Parlament de Catalonha Anna Geli (Junts x Cat, Amassa per Catalonha) e lo deputat catalan Xavier Bernat (ÈRC). Mireia Boya i poguèt pas assistir per de motius d’urgéncia familiala.
 
Las discussions permetèron de donar d’informacions al public sus la realitat de la situacion en Catalonha e Aran. Los debats se faguèron en occitan, francés e catalan.
 
L’eveniment l’organizèt lo Comitat palés de Solidaritat amb Catalonha, que i aderisson mai d’una organizacion occitanista.
 
 

 


 

 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mèfi ! 31
5.

#4 Espanha es un país de detencion preventiva jotz pretêxte abusiu de rebellion.

  • 1
  • 0
carles països valencians
4.

Rajoy demana un Govern “viable” i capaç de dialogar “seriosament” (diari avui)

El president del govern espanyol diu que l’executiu farà tot “el que està a les seves mans” però reclama que “els altres acompleixin amb la seva obligació”
Avisa que “la llei s’ha d’acomplir, i la llei ens afecta a tots”
Rajoy ha demanat a Torra que a compleixi amb la llei perquè són les “regles del joc” i perquè és un dels valors fonamentals sobre els que s’ha construït la Unió Europea. Assegura que l’executiu espanyol posarà “tot el que estigui a les seves mans” per recuperar aquesta normalitat, però exigeix que “els altres acompleixin amb la seva obligació”.
“Però en un país que forma part de la Unió Europea i que és una de les potències més importants del món, la llei s’ha d’acomplir, i la llei ens afecta a tots”, ha apuntat durant una intervenció a Vigo, on ha assistit a l’assemblea general del Cercle d’Empresaris de Galícia i on també ha parlat de la negociació dels pressupostos i la situació de l’economia espanyola.

  • 0
  • 8
carles països valencians
3.

"solidaritat amb Catalonha" ??????????

de quina catalunya es parla? catalunya és PLURAL i oberta ... solidaritat amb la casta politica adinerada i independentista que no vol formar gevern de cap de manera i punxa sens parar per a la confrontació??????????????????????????????

No i no i NO... per favor no enganyeu més a la gent, els francesos occitans són intel.ligents i saben qué pensar i que fer.

  • 0
  • 10
francesc palma
2.

Urrà fraires occitans ! Visca la luita per la democràcia e la libertat.

  • 3
  • 0
Emmanuèl Isopet
1.

Los elegits departamental d'Arièja an demandat la liberacion dels elegits catalans. Quora los elegits d'autres departaments e regions? (parlem pas dels vergonhoses elegits nacionals). Cresi que los cal butar un pauc!

  • 11
  • 0

Escriu un comentari sus aqueste article