Bandièra01 1180x150: Comuna de Tolosa

Actualitats

Malhòrca se mobiliza en sosten a la corsa per l’occitan que se tendrà en Bearn e Bas Ador

75 personas e personalitats de tota l’illa an fach un vidèo que crida a participar a aquela corsa apelada La Passem e organizada del 25 al 27 de mai

Malhòrca se mobiliza en sosten amb la corsa per la lenga occitana, nomenada La Passem. Se tendrà en Bearn e Bas Ador del 25 al 27 de mai venents e l’organiza l’associacion Ligams.
 
D’efièch, 75 personas de tota l’illa d’aperaquí 60 vilas e vilatges de Malhòrca an collaborat al vidèo collectiu que crida a la participacion. Lo filmet mòstra tanben un messatge del promotor de la dicha Correllengua dels Païses Catalans, Tomeu Martí; del president de l’Òbra Culturala Baleara, Josep de Luís; de membres importants del collectiu de Joves de Malhòrca per la Lenga, Catalina Verger, Aina Sánchez-Monje e Aina Bauzá; del professor de l’Universitat de las illas Balearas Jaume Corbera e de la conselhièra de la cultura del govèrn de las illas Balearas, Fanny Tur.
 
Lo vidèo seguís una iniciativa de la còla d’Òc Malhòrca, que tanben an fach una carta interactiva per mostrar las localizacions de totes los qu’an participat al filmet de sosten.
 
Nomenada La Passem, la corsa se tendrà del 25 al 27 de mai, e los participants poiràn córrer d’1 a 400 quilomètres en passant per un centenat de comunas del país. La tòca es de far prene consciéncia de la transmission de la lenga occitana, e la corsa l’organiza l’associacion Ligams.

 

 

 




abonar los amics de Jornalet
 

Jornalet es possible gràcias al sosten economic e jornalistic dels legeires e benevòls. Se lo podètz sosténer en venent sòci dels Amics del Jornalet o de l'Associacion ADÒC, o tot simplament en fasent un don, atal contribuiretz a far un mèdia mai independent e de melhora qualitat.

Comentaris

Mèfi ! 31
4.

#3 disètz le parlar que canta...

  • 0
  • 0
Gerard Joan Barceló Pèiralata
3.

#1 Los organizaires fan çò que vòlon, de segur, e respècti d'afons lor estrategia d'empachar de polemicas contraproductivas; totun, Jornalet es un quotidian de lenga occitana, e avèm pas nada rason de nos avergonhar del nom de la lenga nòstra.

  • 6
  • 3
Dídac Martorell (Òc Malhòrca) Palma (Malhòrca, Païses Catalans)
2.

#1 O dises per Jornalet o per nosautres? S'es per nosautres, l'organizacion son plan contents per nòstre vidèo de sosten. Te cal veire aquela vidèo de Ligams: https://www.facebook.com/Ligamsligams/videos/594409590943201/. Minuta 0'23: "Que l'aperam biarnés, que l'aperam gascon, que l'occitan, aquò rai!".

  • 8
  • 0
Brandon Beverly Hills
1.

Los organizators que hèn l'esfòrç de non pas jamèi díser 'lenga occitana' o 'lenga bearnesa' o 'lenga gascona' precisament entà guardà's de las pelejas e ensajar d'apressar lo monde sus çò qui avem de comun ! Que disen tostemps 'lenga nosta' dens la comunicacion Ne podetz pas un petit esfòrç totun?

  • 10
  • 2

Escriu un comentari sus aqueste article